USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55
Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

Корупція в одному із районних ТЦК Тернопільщини: Працівники погрожували та били людей

Один із потерпілих розповів, що вночі до його будинку увірвались люди у формі та почали його бити
В одному із ТЦК Тернопільщини посадовці на ухилянтах у місяць заробляли від 100 до 150 тис. доларів_1
В одному із ТЦК Тернопільщини посадовці на ухилянтах у місяць заробляли від 100 до 150 тис. доларів
Джерело: Нацполіція

Працівникам одного із районних ТЦК та СП Тернопільщини оголосили підозри у вчиненні злочинів у складі організованої злочинної групи. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

Зазначається, що схему організував керівник військкомату. До справи залучив ще чотирьох осіб, троє із них – працівники центру комплектування, ще один – колишній військовослужбовець.

"П’ятеро підозрюваних чітко розподілили між собою ролі, налагодивши корупційні схеми уникнення мобілізації. Аби змусити військовозобовʼязаних платити, вдавались навіть до погроз, побиття та викрадення людей. У ході слідства поліцейські зібрали нові докази їхньої протиправної діяльності, вчинені у складі організованої злочинної групи", – йдеться в повідомленні.

У військовозобов’язаних вимагали кошти за розв'язання питань з метою уникнення мобілізації військовозобов’язаними: непроходження ВЛК, оновлення військових даних, отримання відстрочки від проходження військової служби.

У місяць вони "заробляли" від 100 000 до 150 000 доларів.

Передісторія

Очільнику корупційної схеми поліцейські оголосили про підозру під час наради з керівниками ТЦК та СП, яка проходила у Тернопільській обласній військовій адміністрації.

24 липня після оголошення підозри суд обрав фігурантам запобіжні заходи з правом внесення застави у 242 тисячі гривень, і вони скористалися цією можливістю. Проте слідчі та працівники кримінальної поліції роботу не припиняли, і у ході досудового розслідування встановили нові деталі у цій справі.

Наразі відомо про шістьох людей, які, відповідно до закону, не підлягали мобілізації. Проте підозрювані їм також погрожували та залякували, вимагаючи кошти.

Серед потерпілих – житель Чортківського району. Чоловік не підлягав призову на військову службу під час мобілізації, оскільки є батьком чотирьох дітей, троє з яких неповнолітні. Він розповідає, що вночі до його будинку увірвалися люди у формі, почали завдавати удари ногами по тілу, а після цього витягнули з приміщення та вивезли у невідомому напрямку.

Після поїздки з працівниками ТЦК та СП у чоловіка діагностували переломи ребер та інші тілесні ушкодження. У Тернопільському обласному ТЦК СП запевняють, що всіляко сприятимуть і допомагатимуть правоохоронним органам викривати працівників, які дискредитують звання військових.

Читайте також:
Банкам хочуть дозволити розкривати інформацію про клієнтів та їхні особисті дані, якщо того вимагатиме поліція Банкам хочуть дозволити розкривати інформацію про клієнтів та їхні особисті дані, якщо того вимагатиме поліція
На Хмельниччині чоловік випустив з автомата Калашникова 60 набоїв по поліцейському, цивільному та двох службових авто На Хмельниччині чоловік випустив з автомата Калашникова 60 набоїв по поліцейському, цивільному та двох службових авто
У Києві створили центр пошуку людей, які зникли безвісти за особливих обставин У Києві створили центр пошуку людей, які зникли безвісти за особливих обставин
Викрадали людей і займалися розбійними нападами: У Запоріжжі затримано групу здирників Викрадали людей і займалися розбійними нападами: У Запоріжжі затримано групу здирників