USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Розрив яєчка та проблеми з ногою: У Києві однолітки побили хлопчика з особливими потребами

Прокуратура відкрила кримінальне провадження
побиття дитини_1
Фото зі сторінки матері хлопчика
Джерело: Facebook

У київській школі №81 однолітки побили 13-річного школяра, який навчався на інклюзивній формі навчання. Про це повідомляє пресслужба омбудсмана.

"Наслідки – кричущі. Дитину прооперували лише на 10-й день після отримання тяжкої травми в пах, оскільки хлопчик нічого не сказав батькам. Мама забила на сполох, коли в сина збільшилася нога в півтора раза", – йдеться в повідомленні.

Фото зі сторінки матері хлопчика
Джерело: Facebook

Фото зі сторінки матері хлопчика
Джерело: Facebook

Зазначається, що, попри неодноразові скарги матері, адміністрація школи не вжила заходів щодо створення безпечних умов для здобуття освіти. Зокрема, під час перерви через відсутність чергових вчителів дитина стала жертвою булінгу від інших учнів. До того ж підліток й раніше зазнавав психологічного приниження й фізичних знущань.

Мати хлопчика Ірина написала у Facebook, що у хлопчика була гематома, а також розрив оболонки всередині яєчка, а також проблеми з ногою.

Джерело: скріншот

Офіс омбудсмана вже відкрив провадження. Також скерував запит до засновника закладу – Дніпровської районної в м. Києві державної адміністрації – для проведення службового розслідування щодо належного виконання обов’язків працівниками закладу, до повноважень яких належить контроль за захистом прав та інтересів дітей.

Кримінальну справу відкрила і Київська міська прокуратура за статтею "нанесення легких тілесних ушкоджень". Також буде надано оцінку виконанню професійних та службових обов’язків особами, які займаються вихованням та навчанням дітей, оскільки обов’язок навчального закладу – забезпечити дітям здорові та безпечні умови навчання та виховання.

В українських школах фіксують близько 100 справ щодо булінгу на рік

За даними Опендатабот, упродовж останніх п’яти років в Україні за допомогою пошуковику по судовому реєстру "Бабуся" було зафіксовано понад 600 справ щодо булінгу (цькування) у навчальних закладах.

Найчастіше порушники відбуваються штрафом, проте є й декілька судових рішень, коли винуватцям призначали виправні роботи.

З 2019 року до початку повномасштабної війни кількість справ щодо булінгу була сталою – близько 146 на рік. Від початку повномасштабного вторгнення кількість проваджень зменшилася майже наполовину.

Читайте також:
Гендиректор комунальної корпорації разом зі спільниками розікрав майже 10 млн гривень на ремонті доріг у Києві Гендиректор комунальної корпорації разом зі спільниками розікрав майже 10 млн гривень на ремонті доріг у Києві
Аби отримати комунальну землю, приватне товариство незаконно зареєструвало право власності на голубник, що знаходився на тих землях Аби отримати комунальну землю, приватне товариство незаконно зареєструвало право власності на голубник, що знаходився на тих землях
Замість будівництва метро на Виноградар поклав кошти на депозит: Підрядник заробив на відсотках понад 139 млн гривень Замість будівництва метро на Виноградар поклав кошти на депозит: Підрядник заробив на відсотках понад 139 млн гривень
РФ анонсувала удар по двох лікарнях у Києві РФ анонсувала удар по двох лікарнях у Києві