USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90
Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

Підприємець постачав ЗСУ неякісні FPV-дрони та привласнив понад п'ять мільйонів гривень

Директору фірми наразі оголосили про підозру, йому загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна
ділок з дронами_2
Затримання ділка
Джерело: СБУ

Правоохоронці підозрюють підприємця у розкраданні 5,7 мільйона гривень на виробництві неякісних FPV-дронів для українських військових. Для ЗСУ ділок поставив тисячу бракованих безпілотників, повідомляють у пресслужбі Служби безпеки України.

Слідство з'ясувало, що в січні 2024 року підприємство, яке займається виробництвом повітряних літальних апаратів і супутнього устаткування, перемогло в тендері на закупівлю тисячі FPV-дронів для Сил оборони. Його оголошувала Нетішинська міська рада, що на Хмельниччині. Оборудку ж організував директор приватної компанії із Київської області. 

В Офісі генерального прокурора додають, що впродовж січня – квітня 2024 року з фірмою домовилися про закупівлю однієї тисячі FPV-дронів загальною вартістю понад 16,4 мільйона гривень. За даними слідства, власник компанії-виробника вкрав майже третину з тієї суми.

"Для реалізації схеми підрядники встановили на безпілотники навігаційне обладнання низької якості. Йдеться про відеокамери та відеопередавачі, які не відповідали заявленим вимогам до технічних характеристик БпЛА. Тим самим фігурант штучно занизив вартість виробництва дронів, а отриману "різницю" привласнив", – йдеться в дописіі.

Правоохоронці зазначають, що підозрюваний привласнив понад 5,7 мільйона гривень бюджетних коштів.

Нині директору фірми повідомили про підозру. Йому загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше ми писали про підприємця та ексдиректора ДП Міноборони України, якого викрили на хабарі у 600 тисяч доларів. Чиновник вигадав цілу корупційну схему – він та його спільник вимагали гроші у представника ТОВ за передачу права забудови земельної ділянки Міноборони.

Читайте також:
ЗСУ могли уразити на аеродромі ЗСУ могли уразити на аеродромі "Борисоглєбськ" рідкісні авіаційні боєприпаси
За рік боїв під Вугледаром Росія втратила більше елітних воїнів, ніж за 10 років у Чечні За рік боїв під Вугледаром Росія втратила більше елітних воїнів, ніж за 10 років у Чечні
Підрив А-50: Суд в Білорусі засудив до 25 років в'язниці українця Підрив А-50: Суд в Білорусі засудив до 25 років в'язниці українця
Вперше в історії викривач корупції отримав винагороду Вперше в історії викривач корупції отримав винагороду