USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90
Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

ПАР заблокувала постачання боєприпасів Польщі, побоюючись, що їх передадуть Україні, – ЗМІ

Через це Варшава розірвала контракт зі збройовим гігантом Rheinmetall, південноафриканський підрядник якої і мав поставити снаряди Польщі
снаряд
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Південно-Африканська Республіка заблокувала постачання боєприпасів до Польщі, побоюючись їх передачу українській армії. Про це пише Rzeczpospolita.

Як передає видання, Варшава замовила боєприпаси 155-го калібру у збройового гіганта Rheinmetall через кілька місяців після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Станом на серпень 2024 року польська армія так і не отримала снаряди.

За даними Міноборони Польщі, контракт було розірвано 20 липня 2023 року через проблеми з виконанням робіт субпідрядником.

Новини за темою: Rheinmetall отримав перше замовлення від України на будівництво заводу боєприпасів

Як виявилося, боєприпаси для Варшави мала виробляти південноафриканська компанія Rheinmetall Denel Munition. Це дочірня компанія німецького концерну, в якій йому належить 51% акцій. Це саме той "проблемний" субпідрядник, про якого говорять у Міноборони Польщі.

"Поставки боєприпасів до Польщі були заблоковані більш-менш безпосередньо урядом ПАР через побоювання, що їх може бути відправлено в Україну. Однак Південна Африка ближче до Росії, з якою вона, серед іншого, входить разом в альянс БРІКС", – зазначає видання.

Нагадаємо, Чехія розпочинає другий проєкт із закупівлі боєприпасів для України під робочою назвою "Ініціатива-2025". Таким чином, Чехія знову виступить посередником між донорами – європейськими країнами та п'ятьма компаніями, які вже постачали снаряди в рамках першої ініціативи з боєприпасів.

Також ми писали, що Німеччина 28 березня оновила список військової допомоги, яку вже передала Україні. Серед іншого ЗСУ отримають нові дрони, снаряди для танків і артилерії.

Читайте також:
ЗСУ могли уразити на аеродромі ЗСУ могли уразити на аеродромі "Борисоглєбськ" рідкісні авіаційні боєприпаси
За рік боїв під Вугледаром Росія втратила більше елітних воїнів, ніж за 10 років у Чечні За рік боїв під Вугледаром Росія втратила більше елітних воїнів, ніж за 10 років у Чечні
Підрив А-50: Суд в Білорусі засудив до 25 років в'язниці українця Підрив А-50: Суд в Білорусі засудив до 25 років в'язниці українця
Інформація виглядає некоректною та маніпулятивною: КМДА відреагувала на скандал із доставкою вагонів Інформація виглядає некоректною та маніпулятивною: КМДА відреагувала на скандал із доставкою вагонів