USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Охорону Київської ГЕС посилили: Чи є загроза для стратегічного об'єкта

Поліція Київщини посилила патрулювання в зоні даного стратегічного об’єкта
Київська гес
Джерело: Укргідроенерго

Поліція Київської області посилила патрулювання в зоні Київського водосховища на тлі підриву росіянами Каховської ГЕС. Про це в коментарі UWN розповіла речниця обласної поліції Ірина Прянішнікова.

"Сили безпеки здійснюють посилені заходи щодо безпеки Київської ГЕС. Поліція Київщини посилила патрулювання в зоні даного стратегічного об’єкту", – зазначила вона.

Також Прянішнікова зауважила, що поліція створила цілодобові наряди для оперативного реагування в разі ускладнення ситуації. 

"В разі ворожої агресії і надзвичайної ситуацій поліція буде оперативно залучатись до проведення евакуації та порятунку населення та іншого сприяння силам безпеки", – додала речниця обласної поліції.

Чи є загроза для Київської ГЕС з повітря?

Як зазначив речник Повітряних сил Юрій Ігнат у коментарі UWN, підірвати дамбу не так вже й просто, оскільки це потужна конструкція. За його словами, для того, щоб підірвати такий об'єкт, необхідно закласти велику кількість вибухівки, при цьому ракетами "нічого не зробиш".

"Про Київську дамбу регулярно згадують, кожні пів року, що її можуть підірвати, тому треба захищати. Але підірвати її – це треба не зверху, а знизу", – зазначив він.

Чи захищає ППО українські греблі?

За словами Ігната, українська ППО прикриває регіон, а не об'єкти.

"Так, ми вживаємо термін "прикриття важливих стратегічних об’єктів", але ППО має десятки кілометрів дальності: С-300 до 75 км, Iris-T та NASAMS – 40 км, Patriot може прикривати більше ніж 100 км при сприятливих умовах, ландшафт, погодних умовах і т. д. Але по балістиці працюють тільки Patriot на відстані до 40 км, в радіусі може працювати. Але ж на греблю ППО ми не поставимо", – наголосив спікер Повітряних сил.

Водночас він пояснив, що такі об'єкти можуть бути посилені малими ППО, наприклад, мобільні установки, зенітні гармати тощо.

"Вони мають автоматичну систему виявлення та знищення цілей. Але дистанція таких – десь 5 кілометрів. Тобто дистанція коротенька, тому я і кажу "зброя останньої надії". Коли злетіло 30 ракет, збили 25, а 5 долітають і ці гармати можуть їх знищити серією вибухів. Але ще раз, дистанція досить невелика. Тому це і називається ешелонована ППО, коли кожен працює у своєму ешелоні", – пояснив Ігнат.

Так він розповів, що Київську область захищає 96-та зенітно-ракетна бригада, яка має різні типи озброєння і захищає всі інфраструктурні об'єкти Києва.

Нагадаємо, 6 червня російські війська підірвали Каховську дамбу, що спричинило масштабну екологічну катастрофу на півдні України.

Детальніше про підрив Каховської греблі та як можна евакуюватися з потенційно небезпечних районів – читайте тут.

 
Читайте також:
Окупанти атакують Україну дронами з пінопласту та фанери Окупанти атакують Україну дронами з пінопласту та фанери
Синя гілка метро в столиці запрацює у вересні, – Кличко Синя гілка метро в столиці запрацює у вересні, – Кличко
Знесення садиби Зеленських: Співвласнику будівлі обрали запобіжний захід Знесення садиби Зеленських: Співвласнику будівлі обрали запобіжний захід
Підтоплення синьої гілки метро у Києві: Прокуратура повідомила про підозру двом посадовцям Підтоплення синьої гілки метро у Києві: Прокуратура повідомила про підозру двом посадовцям