USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Новим спікером Повітряних сил став Ілля Євлаш

До цього Євлаш очолював пресслужбу Оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця"
Ілля Євлаш

Ілля Євлаш

Джерело: відкриті джерела

Згідно з наказом головнокомандувача Збройних сил України Олександра Сирського №480 від 15 березня 2024 року начальником служби звʼязків з громадськістю Командування Повітряних сил ЗСУ призначено майора Євлаша Іллю Олеговича. Про це повідомляє пресслужба Повітряних сил у Telegram.

Хто такий Ілля Євлаш?

Спочатку протягом двох років Євлаш був фрілансером. Займався зйомкою та монтажем документальних фільмів, реклами, блогів, новинних матеріалів, програм, проведення прямих трансляцій тощо.

З вересня 2019 року Ілля працював журналістом на телеканалі "Еспресо TV". До його обов'язків входила підготовка новинних сюжетів, аналітичних матеріалів, розслідувань, проведення прямих включень та стримів, репортажна фотозйомка, написання новин та статей для сайту, начитка сюжетів та анонсів.

Влітку 2021 року він став пресофіцером у Сухопутних військах. З червня 2022-го по жовтень 2023 року Євлаш був керівником пресслужби в угрупованні Об'єднаних сил. Очолював службу звʼязків з громадськістю угруповання сил і засобів оборони Києва.

А також пресслужбу Оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця".

Попередник Євлаша

Пресслужбу командування Повітряних сил з 2018 року очолював Юрій Ігнат.

16 березня 2024 року стало відомо, що Ігната переводять на інший напрямок. Проте куди – не зазначалося.

У 2022 році Ігнат отримав орден Данила Галицького за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі. 

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат