USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Нові правила обліку: Для чого потрібен штрихкод у військовому квитку

Громадяни, які отримують нові військово-облікові документи, повинні мати окремий номер запису в реєстрі "Оберіг"
Військовий квиток
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

В Україні з 16 травня 2024 року набрали чинності оновлені правила ведення військового обліку. Нові правила покликані спростити процес обліку та забезпечити своєчасність оновлення даних, повідомляє Міноборони.

Зазначається, громадяни, які отримують нові військово-облікові документи, повинні мати окремий номер запису в реєстрі "Оберіг". Окрім цього, штрихкоди стають обов'язковими тільки при видачі нових документів через ТЦК.

У разі оновлення персональних даних через ТЦК, ЦНАП або "Резерв+" (без видачі нового військово-облікового документа) штрихкоди не є обов'язковими.

Для чого штрихкод у військовому квитку

У Міноборони зауважили, що штрихкод потрібен для обліку громадян у реєстрі робиться окремий запис номера. Також завдяки штрихкоду працівники ТЦК та СП зможуть автоматично зчитувати дані замість того, щоб вводити їх вручну.

"Для ВПО та громадян з тимчасово окупованих територій передбачені спеціальні умови обліку. За втрату документа або порушення правил обліку передбачені штрафи", йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, з 18 травня в Україні діє новий закон про мобілізацію у якому військовозобов'язаних українців зобов'язали оновити свої дані протягом 60 днів.

А ось електронних повісток через електронні кабінети не буде, заявив член комітету Верховної Ради з нацбезпеки нардеп Федір Веніславський. Він зазначив, що парламент не регламентував у законі про мобілізацію можливість направлення через електронний кабінет якихось повідомлень або направлень на ЛКК.

Водночас процедура надання відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації у зв'язку з бронюванням і відстрочкою не передбачає направлення на військово-лікарську комісію для проходження медичного огляду.

Читайте також:
Крадіжка даних та е-повістки: Міноборони спростовує найпопулярніші міфи про застосунок Крадіжка даних та е-повістки: Міноборони спростовує найпопулярніші міфи про застосунок "Резерв+"
Близько 27 тис. засуджених потенційно можуть мобілізуватися в обмін на умовно-дострокове звільнення, – Мін'юст Близько 27 тис. засуджених потенційно можуть мобілізуватися в обмін на умовно-дострокове звільнення, – Мін'юст
В Україні дозволили збільшувати бронь від мобілізації для чиновників і працівників держпідприємств В Україні дозволили збільшувати бронь від мобілізації для чиновників і працівників держпідприємств
Київський картонно-паперовий комбінат може припинити роботу через мобілізацію чоловіків Київський картонно-паперовий комбінат може припинити роботу через мобілізацію чоловіків