USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85
Втрати орків: 4 6 1 0 6 0 (+800)
USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85

Польща пропонує затвердити новий пакет санкції проти РФ

У запропонованому санкційному пакеті - заборона на імпорт нафти трубопроводом "Дружба", газу та алмазів
Польща
Джерело: відкриті джерела

Польща подала пропозицію про новий пакет санкцій проти Росії за ведення війни проти України. Згідно з документом, новий пакет санкцій включає заборону на нафту, газ та імпорт алмазів. Про це повідомляє агентство Reuters.

Письмова пропозиція, за словами дипломатичного джерела видання, вже була доставлена до Європейської комісії, далі відбуватимуться тривалі і складні переговори між 27 країнами блоку.

Пропозиція Варшави передбачає зупинку імпорту російської нафти північною гілкою трубопроводу "Дружба", що йде до Німеччини. Вона також покладе край імпорту російських алмазів і природного газу, включаючи СПГ, і обмежить співпрацю в галузі ядерної енергетики.

"Виконавчий директор ЄС, голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн раніше заявляла, що 11 пакет санкцій буде спрямований на боротьбу з обходом існуючих обмежень, зокрема, на запасні частини та обладнання, які Росія розміщує на полі бою проти України", - додає видання.

Уряд Німеччини виступив за включення атомної енергетики РФ до 11-го пакета обмежень ЄС

Про це заявив віцеканцлер Німеччини Роберт Габек, передає видання DW.

"Ми бачили, що Росія цілеспрямовано використовує залежність у сфері енергетики для чинення тиску. Тому федеральний уряд закликав Єврокомісію запровадити санкції і щодо цивільного атомного сектора. Це має стати частиною наступного санкційного пакета", – заявив Габек.

Також він зазначив, що ЄС уже далеко просунувся в багатьох сферах, зокрема й у сфері енергетики. Однак "залишився атомний сектор".

За словами Габека, привілейоване ставлення до російської атомної промисловості нічим не може бути виправдане. "Ядерна технологія – винятково чутлива сфера, і Росія тут більше не може сприйматися як надійний партнер", – зазначив він.

При цьому наголосив, що важливо почати і не боятися рішучих дій і в цій сфері.

Читайте також:
США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії, – ЗМІ США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії, – ЗМІ
Росіяни модернізують Росіяни модернізують "Шахеди" та нарощують темпи їхнього виробництва
Надходження пального з Росії в порти інших країн упали вдвічі Надходження пального з Росії в порти інших країн упали вдвічі
Найбільший у світі виробник будматеріалів Knauf йде з Росії Найбільший у світі виробник будматеріалів Knauf йде з Росії