USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Німеччина передала Україні нову партію військової допомоги: Що є у переліку?

Раніше цього тижня країна оголосила про "зимовий пакет" військової допомоги Україні
Німеччина

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Німеччина передала Україні черговий пакет військової допомоги. Зокрема, до переліку увійшли нові всюдиходи, тягачі та системи виявлення дронів. Також Сили оборони отримали додаткові рюкзаки, аптечки та термінали супутникового зв'язку. Про це йдеться на офіційному сайті уряду Німеччини.

Згідно з наведеною інформацією, Україна за останні кілька днів отримала:

  • 4 гусеничні всюдиходи підвищеної прохідності Bandvagn 206 (BV206);
  • 82 термінали супутникового зв'язку SatCom;
  • 4 автомобілі для прикордонної служби;
  • 50 систем виявлення дронів;
  • 2 танкові тягачі 8x8 HX81 і 2 причепи для танків;
  • 100 тисяч аптечок;
  • 27 477 рюкзаків.

Також на сайті німецького уряду ідеться про те, що триває підготовка до передачі Україні ще одного ЗРК Patriot та ракет для нього.

Відзначається, що на поточний рік Німеччина виділили близько 5,4 мільярда євро. На наступні роки планують виділити 10,5 мільярда євро.

"Ці кошти в першу чергу повинні бути використані для військової підтримки України. Водночас вони використовуються для фінансування заміни переданої в Україну військової техніки із запасів Бундесверу для Бундесверу, а також внесків Німеччини до європейського фонду миру (EPF), який, у свою чергу, може бути використаний для відшкодування витрат країн-членів ЄС на допоміжні послуги для України", – йдеться у повідомленні.

Раніше у Німеччині повідомили, що виділяють другий зимовий пакет військової допомоги Україні на суму 1 млрд євро

"Німеччина продовжить підтримувати Україну тим, чого вона найбільше потребує, – ППО, боєприпасами і танками. Завдяки цьому новому "зимовому пакету" ми ще більше підвищимо оперативну готовність українських збройних сил у найближчі місяці", – сказав міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус.

Він зазначив, що для захисту критично важливої інфраструктури Німеччина надає Україні додаткову протиповітряну оборону за допомогою Patriot, IRIS-T і Gepard.

 

Читайте також:
Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову