USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40
Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40

Нічний ракетний удар по Україні: У Луцьку атаковано шведський завод, загинули троє співробітників

Вночі ворог завдав удару по заводу шведського виробника підшипників SKF
шведський завод із виробництва підшипників SKF
Джерело: відкриті джерела

У ніч на 15 серпня під час масштабної ракетної атаки РФ на Україну атакували шведський завод із виробництва підшипників у Луцьку, внаслідок чого загинули троє співробітників підприємства. Про це повідомив прессекретар SKF Карл Бйорнштам, передає Reuters.

Українські офіційні особи заявили, що у вівторок російські ракети завдали ударів по двох західних областях України та інших районах, унаслідок чого троє людей загинули і більше десятка дістали поранення.

У шведській компанії SKF пізніше зазначили, що в Луцьку було атаковано їхній завод.

"Минулої ночі стався напад на місто Луцьк в Україні, і внаслідок цього нападу постраждав наш завод. Нам дуже сумно підтверджувати, що трьох наших колег було вбито", – заявив Бйорнштам.

Він сказав, що компанія вивчить наслідки атаки і пошкодження фабрики, додавши, що її основна увага зосереджена на її співробітниках та їхній безпеці.

Згідно з останнім звітом компанії про прибутки і збитки, у найбільшого у світі виробника промислових підшипників в Україні працює близько 1100 співробітників, більшість з яких – на заводі в Луцьку.

У звіті також ідеться, що на завод у Луцьку припадало близько 0,5% від загального обсягу виробництва SKF у 2022 році.

Нагадаємо, окупанти під ранок 15 серпня здійснили масштабний обстріл українських областей. Найбільше гатили по західній частині України. Загалом, за даними Повітряних сил, по нашій країні було випущено 28 крилатих ракет, 16 з них вдалося збити.

Більше деталей про нічний обстріл України – за посиланням.

Читайте також:
Під час наступу росіян у Харківській області у бійців ЗСУ вийшли з ладу Starlink Під час наступу росіян у Харківській області у бійців ЗСУ вийшли з ладу Starlink
Зеленський схвалив мобілізацію засуджених Зеленський схвалив мобілізацію засуджених
Майже п'ять тисяч засуджених погодились вийти з тюрми на фронт, – Мін'юст Майже п'ять тисяч засуджених погодились вийти з тюрми на фронт, – Мін'юст
Ухилянтів можуть штрафувати без рішення суду та арештовувати їх рахунки: Зеленський підписав закон Ухилянтів можуть штрафувати без рішення суду та арештовувати їх рахунки: Зеленський підписав закон