USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

Нескінченна хвиля подарунків: Офіс генпрокурора відреагував на сюжет про святкування Дня прокурора у столиці

За результатами службового розслідування будуть вжиті необхідні заходи
Офіс генерального прокурора
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Генеральний прокурор Андрій Костін доручив невідкладно провести службове розслідування у зв’язку з опублікованим у ЗМІ відео про те, як співробітники прокуратури відзначали своє професійне свято. Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Що стало причиною перевірки?

Напередодні видання "Українська правда" опублікувало відеосюжет журналіста Михайла Ткача "На "дні" прокуратури. Як столичні прокурори відзначали професійне свято".

Як зазначається у дописі до відео, "журналісти "Української правди" були здивовані нескінченною хвилею подарунків та пакетів у День працівників прокуратури біля Офісу генерального прокурора та столичної прокуратури".

У відеозаписі нардеп від забороненої "ОПЗЖ" Григорій Мамка пояснив, що брав участь в урочистих заходах від профільного комітету ВРУ.

У виданні кажуть, що на уточнююче питання стосовного того, що він як депутат вітав від комітету прокурорів, Мамка відповів: "Що таке вітали? Я приймав від комітету (участь) як заступник голови комітету у заходах щодо привітання до Дня прокуратури".

У матеріалі "Української правди" також йдеться про те, що під час заходів до Дня працівників прокуратури генеральний прокурор Андрій Костін закликав усіх працівників органів прокуратури бути не просто вдячними нашим захисникам, а підтримувати та допомагати усім необхідним.

"Кожен новий день у тилу – це життя наших воїнів на передовій. Пам'ятаймо наших полеглих захисників, серед яких семеро наших колег. Пам'ятаймо про нашу величезну відповідальність перед українським народом", – наголосив Костін.

В Офісі генпрокурора вже відреагували на відеоматеріал

Так, генпрокурор Андрій Костін доручив невідкладно провести службове розслідування щодо того, як проходило святкування.

"У  зв’язку з опублікованим у медіа відео, генеральний прокурор доручив генеральній інспекції Офісу генерального прокурора невідкладно провести службове розслідування, за результатами якого будуть вжиті відповідні заходи", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський пропонував прирівняти корупцію до держзради на час війни.

Читайте також:
У Києві заарештували й готують до екстрадиції американця, якого США підозрюють у подвійному вбивстві У Києві заарештували й готують до екстрадиції американця, якого США підозрюють у подвійному вбивстві
В Україні заблокували понад 2500 сайтів з азартними іграми В Україні заблокували понад 2500 сайтів з азартними іграми
ДТП у Броварах: Майбоженка взяли під варту без можливості внесення застави ДТП у Броварах: Майбоженка взяли під варту без можливості внесення застави
Двох посадовців міської ради Дніпра підозрюють у розтраті понад 8,5 млн гривень, виділених з бюджету для тероборони міста Двох посадовців міської ради Дніпра підозрюють у розтраті понад 8,5 млн гривень, виділених з бюджету для тероборони міста