USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

На Київщині тилові командири Нацгвардії незаконно присвоїли собі майже 14 млн "бойових" премій

Зловмисникам загрожує до восьми років позбавлення волі
Корупція Нацгвардія_1
Джерело: Telegram СБУ

Військова контррозвідка Служби безпеки спільно з ДБР та за сприяння нового керівництва Національної гвардії викрила у лавах Нацгвардії ще одну "схему" безпідставного нарахування премій нібито за участь у боях на передовій. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Цього разу на оборудках з державними грошима викрито командування однієї з бригад військового формування, яка дислокується на Київщині. 

Деталі схеми

З першого дня повномасштабного вторгнення РФ і до серпня 2022 року фігуранти незаконно "преміювали" себе на загальну суму майже 14 млн бюджетних гривень. 

Посадовці безпідставно нараховували собі та своїм підлеглим щомісячну доплату у розмірі 100 тис. гривень, яка передбачена за безпосередню участь у бойових діях проти російських окупантів. 

При цьому учасники злочинної схеми не перебували в районах боєзіткнень і не виконували жодних завдань на передній лінії фронту. 

За даними слідства, до організації оборудки причетний заступник командира – начальник штабу військової частини. Він безпідставно підписував рапорти щодо нарахування "бойових" премій своїм підлеглим, насамперед керівному складу. 

Їх особи також встановлено – це командир дивізіону, командир 3-го батальйону, начальник відділення обліку особового складу, заступник командира 1-го батальйону та командир роти. 

На підставі зібраних доказів заступнику командира – начальнику штабу військової частини і п’ятьом його підлеглим повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 425 Кримінального кодексу України (недбале ставлення до військової служби). 

Зловмисникам загрожує до восьми років тюрми. 

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський наказав звільнити всіх обласних воєнкомів. Під час перевірки ТЦК правоохоронними органами були виявлені численні масштабні випадки корупції, зокрема під час проведення загальної мобілізації.

Загалом з початку російського повномасштабного вторгнення до України ДБР розслідує 112 проваджень щодо посадовців територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. За результатами цієї роботи 15 обвинувальних актів вже направлено до суду.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням