USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90
Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

На Харківському напрямку окупанти активно застосовують БпЛА – такого не спостерігали на попередніх, – воїн ЗСУ

Командир окремого взводу безпілотних авіаційних комплексів говорить про необхідність в українському війську взводів РЕБ
FPV-дрон окупантів

FPV-дрон окупантів

Джерело: відкриті джерела

Російські військові використовують на Харківському напрямку багато безпілотників для розвідки та скидів боєприпасів. Такого не спостерігали на  попередніх напрямках, зазначив в ефірі "Суспільного" командир окремого взводу безпілотних авіаційних комплексів 92-ї бригади з позивним "Дід".

Захисник розповів, що ворог досить активно застосовує на цьому напрямку безпілотні системи. На місцях велика кількість скидів та FPV-дронів.

"Крім розвідки Supercam та Zala, яких велика кількість в небі, – це велика біда для нас, окупанти дуже активно використовують ще й FPV та скиди. На попередніх напрямках ми такого не спостерігали. Можливо, через напрямок, можливо, через те, що минув час і заїхала більш підготовлена бригада з інструментами, – коментує ситуацію "Дід".

При цьому додає, що сучасна війна потребує змін не тільки в інструментах, які використовують Збройні сили України.

І хоча воїни теж використовують безпілотники, однак, каже командир взводу, й в самій військовій структурі треба вводити в батальйонах взводи радіоелектронної боротьби (РЕБ), які "будуть прикривати нашу піхоту".

"Варто дуже багато сил та велику увагу приділяти РЕБам. Протидіяти невеличким тактичним безпілотникам, таким як FPV та Mavic, можна тільки РЕБом. Як у 1942 році йшов солдат з наплічником та рацією, щоб зв'язок завжди був, то тут треба, щоб ішов такий піхотинець із РЕБом і прикривав нашу піхоту від скидів, Mavic та FPV", – переконаний боєць. 

Яка ситуація на Харківському напрямку?

Тим часом у Генеральному штабі ЗСУ повідомляють про обстановку на фронті.

Так, на Харківському напрямку російські терористи три рази від початку доби штурмували позиції наших підрозділів в районах Вовчанська і Тихого. У Вовчанську станом на 16:00 ще тривав бій.

До того ж три рази ворог атакував позиції українських воїнів на Куп’янському напрямку. Поблизу Берестового та Піщаного атаки окупантів відбили Сили оборони.

Новини за темою: За кількістю дронів Україна вже обходить РФ, - Сухаревський

До речі, від початку 2024 року Міністерство оборони України кодифікувало та допустило до експлуатації 70 нових боєприпасів для безпілотників. Лише в липні допустили на озброєння Збройних сил близько 20 нових боєприпасів для дронів.

Читайте також:
ЗСУ могли уразити на аеродромі ЗСУ могли уразити на аеродромі "Борисоглєбськ" рідкісні авіаційні боєприпаси
За рік боїв під Вугледаром Росія втратила більше елітних воїнів, ніж за 10 років у Чечні За рік боїв під Вугледаром Росія втратила більше елітних воїнів, ніж за 10 років у Чечні
Підрив А-50: Суд в Білорусі засудив до 25 років в'язниці українця Підрив А-50: Суд в Білорусі засудив до 25 років в'язниці українця
Фейкова інвалідність для військовозобов'язаних в Харкові коштувала 29 тис. доларів: Першій підозрюваній обрали запобіжний захід Фейкова інвалідність для військовозобов'язаних в Харкові коштувала 29 тис. доларів: Першій підозрюваній обрали запобіжний захід