USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00

МВС почало формувати "Гвардію наступу" з добровольців. Для чого вона створюється і хто зможе туди потрапити

Стати бійцем зможе кожен бажаючий
Гвардія наступу_1
Джерело: скріншот

У Міністерстві внутрішніх справ України розпочали формування штурмових бригад "Гвардія наступу". Про це в ефірі телемарафону заявив виконувач обов’язків міністра внутрішніх справ Ігор Клименко. 

За його словами, такі бригади необхідні для посилення Сил оборони та звільнення окупованих територій. 

"Рішення створити штурмові бригади було прийнято нашими працівниками, які мають достатньо люті, щоб бити ворога. Багато наших військовослужбовців, які боронили і боронять нашу країну, вийшли з ініціативою набрати людей в такі підрозділи. Тому було прийнято рішення, що всіх, хто бажає, хто є патріотом, хто втратив домівки або рідних через війну, об'єднати в такі бригади. Ми вже почали формувати такі підрозділи, які націлені на те, щоб звільнити наші території і стати на міжнародно визнані кордони", – зазначив в.о. голови МВС.

Хто може служити в "Гвардії наступу"

За словами Клименка, підрозділи штурмових бригад будуть складатися виключно з добровольців. Її основу складатимуть діючі поліцейські, прикордонники, нацгвардійці.

В першу чергу братимуть людей, які воювали, починаючи з 2014 року, а також тих, хто пішов воювати з початку повномасштабного вторгнення Росії.

Також будуть брати всіх бажаючих.

Що потрібно, щоб вступити в "Гвардію наступу"

1. Заповнити анкету на сайті "Гвардії". Якщо заповнити анкету немає можливості, то можна звернутися в найближчий ЦНАП.

В анкеті потрібно буде вказати особисті дані, вік, сімейний стан, освіту, відношення до військової служби (чи перебуваєте на військовому обліку), захворювання та інше.

2. Пройти військово-лікарську комісію, здати психологічний та фізичний тест.

Після проходження комісії новобранець зможе сам вибирати собі бригаду, в якій хоче служити.

Як проходитиме навчання

Воно триватиме кілька місяців: спочатку індивідуальне, потім – в складі підрозділу. Лише тоді, коли командир буде розуміти, що підрозділ готовий, бійці перейдуть до виконання бойових завдань.

Важливо!

Для всіх бійців бригад зберігаються пільги та соцгарантії, які є для військовослужбовців та поліцейських. Крім того, бійці в майбутньому зможуть отримати професію в навчальних закладах МВС.

Які є бригади в "Гвардії наступу"

Їх всього сім:

– Спартан,

– Буревій,

– Червона калина,

– Рубіж,

– Сталевий кордон,

– Кара-Даг,

– Лють.

Раніше ми писали, що з 1 лютого нарахування додаткової грошової виплати військовослужбовцям залежатиме від районів перебування, складності та специфіки їхніх завдань. Розмір премій військовим, які беруть участь у бойових діях, не зміниться.

Читайте також:
Росія будує новий військовий аеродром під Бєлгородом. Він буде за 75 кілометрів від кордону України Росія будує новий військовий аеродром під Бєлгородом. Він буде за 75 кілометрів від кордону України
В окупантів зростає рівень дезертирства. Лише в одному окрузі Росії налічується понад 18 тис. військових-дезертирів В окупантів зростає рівень дезертирства. Лише в одному окрузі Росії налічується понад 18 тис. військових-дезертирів
Взяття під контроль ЗСУ острова Нестрига підвищить якість контрдиверсійних заходів, – Плетенчук Взяття під контроль ЗСУ острова Нестрига підвищить якість контрдиверсійних заходів, – Плетенчук
У Харкові й прилеглих районах після удару по телевежі відновили цифрове мовлення Т2 У Харкові й прилеглих районах після удару по телевежі відновили цифрове мовлення Т2