USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

МВФ оголосив про запуск Фонду підтримки України

У рамках збору донори вже виділили 14 млн доларів
МВФ

МВФ

Джерело: відкриті джерела

Міжнародний валютний фонд оголосив про запуск Фонду розвитку можливостей для України, який охопить необхідність реалізації плану розвитку потенціалу України, проведення реформ. Про це повідомив голова Нацбанку України Андрій Пишний у Facebook.

"МВФ ще раз підтвердив своє лідерство в процесі мобілізації фінансової допомоги для України", – повідомив Пишний.

За його словами, наразі донори вже виділили 14 млн доларів, мета – зібрати 65 млн доларів.

Новини за темою: МВФ прогнозує зростання української економіки до кінця цього року

Голова Нацбанку зазначив, що на заході в Марракеші під час щорічних зустрічей Міжнародного валютного фонду і Світового банку були присутні перший заступник директора-розпорядника МВФ Гіта Гопінат і представники Литви, Словаччини, Японії.

"Реформи в Україні та зміцнення спроможності мають іти постійно без зупинки із залученням найкращого світового досвіду", – наголосив він.

Нагадаємо, раніше директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва заявила, що потреби України в зовнішньому фінансуванні у 2024 році будуть на 3 млрд доларів більшими, ніж очікувалося раніше.

Також ми писали, що 3 жовтня Міжнародний валютний фонд знову відкрив офіс постійного представництва фонду у Києві. Він не працював з початку повномасштабної війни у 2022 році.

Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот