USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Між Азією та Європою з'явиться новий транспортний коридор

Коридор стане фізичною та ідеологічною альтернативою китайській інфраструктурній програмі
Байден в Києві_2

Президент США Джо Байден

Джерело: Офіс Президента

Президент США Джо Байден та його союзники оголосили в суботу про плани будівництва залізничного й судноплавного коридору, що з'єднає Індію з Близьким Сходом і Європою. Про це пише АР.

Про плани щодо створення коридору оголосили прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді, президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн та інші лідери.

Зазначається, що коридор допоможе стимулювати торгівлю, постачання енергоресурсів і поліпшити цифровий зв'язок. До нього увійдуть Індія, Саудівська Аравія, ОАЕ, Йорданія, Ізраїль і Європейський Союз, заявив радник Білого дому з питань національної безпеки Джейк Салліван.

Байден зазначив, що це відображає його бачення щодо "далекосяжних інвестицій", які походять від "ефективного американського лідерства" й готовності сприймати інші країни як партнерів. За словами Саллівана, вдосконалена інфраструктура сприятиме економічному зростанню, допоможе об'єднати країни Близького Сходу й перетворити цей регіон на центр економічної активності, а не на "джерело викликів, конфліктів чи криз", як це було в недавній історії.

"Зміцнення зв'язку з усіма регіонами є ключовим пріоритетом для Індії. Ми вважаємо, що сполучення є засобом не лише збільшення взаємної торгівлі між різними країнами, а й підвищення взаємної довіри", – сказав Моді.  

Зазначається, що коридор стане фізичною та ідеологічною альтернативою китайській інфраструктурній програмі.

Поки що Білий дім не надав подробиць про вартість проєкту чи його фінансування, хоча під час оголошення наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммед бін Салман назвав цифру у 20 млрд доларів. Проте незрозуміло, чи ця сума стосується лише зобов'язань Саудівської Аравії.

Фон дер Ляєн описала проєкт як "зелений і цифровий міст між континентами й цивілізаціями". Вона додала, що він включає кабелі для передачі електроенергії та даних.

Читайте також:
Між Байденом і Трампом відбудуться два раунди дебатів Між Байденом і Трампом відбудуться два раунди дебатів
Байден підписав закон, що забороняє імпорт збагаченого урану з Росії Байден підписав закон, що забороняє імпорт збагаченого урану з Росії
В Індії заарештували чотирьох людей, які заманювали чоловіків воювати на боці Росії в Україні В Індії заарештували чотирьох людей, які заманювали чоловіків воювати на боці Росії в Україні
Байден готує собі заміну, а сам може знятися з президентських виборів США, – ЗМІ Байден готує собі заміну, а сам може знятися з президентських виборів США, – ЗМІ