USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10
Втрати орків: 5 4 5 0 9 0 (+1280)
USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10

Мета – завадити Саміту миру: МЗС відреагувало на заяву Путіна щодо переговорів

У МЗС заявили, що поява заяв Путіна за день до початку саміту свідчить про те, що Росія боїться справжнього миру
Путін

Путін

Джерело: відкриті джерела

Російський диктатор Володимир Путін зробив чергову низку маніпулятивних заяв, мета яких – ввести в оману міжнародну спільноту, підірвати дипломатичні зусилля спрямовані на досягнення справедливого миру та розколоти єдність світової більшості довкола цілей і принципів Статуту ООН. На них вже відреагували в Міністерстві закордонних справ України.

"Абсурдною є спроба Путіна, який спланував, підготував та втілив разом зі своїми спільниками найбільшу збройну агресію в Європі з часів Другої світової війни, виставити себе в ролі миротворця та висувати варіанти завершення розпочатої ним війни, які підривають основи міжнародного правопорядку та Статуту ООН", – йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначають, що всі озвучені Путіним ультиматуми, вже багато разів лунали з Москви і нічого нового в цих чергових заявах немає. Водночас показовим є час їхнього озвучення. Там наголошують, що закидаючи такі сигнали в інформаційний простір напередодні проведення інавгураційного Глобального саміту миру в Швейцарії, Путін переслідує тільки одну мету: завадити участі лідерів і країн в цьому саміті. А поява заяв Путіна саме за день до початку саміту свідчить про те, що Росія боїться справжнього миру.

"Переконані, що всі миролюбні країни, які поважають Статут ООН і щиро прагнуть відновлення миру в Україні, прекрасно усвідомлюють реальні мотиви російських заяв і не допустять ввести себе в оману. Путін не прагне миру, він прагне розколу світу. Він чудово розуміє, що потужний голос світу, який пролунає на Глобальному саміті миру в Швейцарії, стане першим практичним кроком до справедливого миру. В планах Росії – не мир, а продовження війни, окупація України, знищення українського народу та подальша агресія в Європі", – додали в МЗС.

Яку заяву сьогодні зробив Путін?

Російський диктатор заявив, що буде готовий "негайно розпочати переговори", якщо Україна відмовиться від вступу до НАТО та віддасть Росії Луганську, Донецьку, Запорізьку та Херсонські області.

Реакція Зеленського

Зеленський назвав заяви Путіна "ультиматумом, якому не можна довіряти".

"Це ультимативні повідомлення, які нічим не відрізняються від повідомлень з минулого", – сказав Зеленський у коментарі італійському телеканалу SkyTG24.

Також президент додав, що Путін робить все те саме, що робив Гітлер.

Читайте також:
В Україні дозволили збільшувати бронь від мобілізації для чиновників і працівників держпідприємств В Україні дозволили збільшувати бронь від мобілізації для чиновників і працівників держпідприємств
Росія вдарила по аеродрому в Миргороді, де стояли непрацюючі літаки Су-27, на яких вже давно ніхто не літав Росія вдарила по аеродрому в Миргороді, де стояли непрацюючі літаки Су-27, на яких вже давно ніхто не літав
Під прикриттям перук: В Одесі діяла агентурна група ФСБ, яка, використовуючи накладні зачіски, розвідувала локації систем ППО Під прикриттям перук: В Одесі діяла агентурна група ФСБ, яка, використовуючи накладні зачіски, розвідувала локації систем ППО
Перші поховання на меморіальному кладовищі можуть розпочатися вже цієї осені Перші поховання на меморіальному кладовищі можуть розпочатися вже цієї осені