USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Підприємства, про які ніхто не зміг би подумати: Генерал розповів, де Україна зберігає озброєння

Переміщають військову техніку або вночі, або дуже під ранок
Олександр Білоус
Інтерв’ю з заступником командувача Нацгвардії з логістики Олександром Білоусом
Джерело: TAK TV

Україна зберігає озброєння на тих підприємствах, які навіть ніколи не вважались за військові частини. Про це в інтерв’ю TAK TV розповів заступник командувача Нацгвардії з логістики Олександр Білоус.

"Всі склади розтягнуті по всій Україні. Використовуєм ті підприємства, можливі для зберігання, які навіть ніколи не вважались за військові частини, для того, щоб не привертати увагу ворога. Раніше у нас були централізовані склади, там підвоз колонами. Колонами ми не возимо", – каже він.

Переміщається техніка або вночі, або дуже під ранок. З дотриманням засобів маскування та максимального розосередження колон, а також скритим переміщенням.

"Ми створили нові склади озброєння, яких не було на старих російських картах. Ми врахували ці засоби на перспективу того, що може бути. Ми максимально роззосереджені, максимально розтягнуті, максимально замасковані", – каже Білоус.

Де розміщують казарми?

За словами генерала, коли будують казарми, їх намагаються не ставити по п’ять чи десять штук, а їх розосереджують.

"Це перше. По-друге – ті військові частини, які в безпосередній близькості до району, там же сигнал тривоги може поступити одночасно з прильотом ракети. Це ви розумієте – Запорізька область, Дніпро, Суми. Там військові службовці у нас в казармі не перебувають взагалі. Вони в нас всі знаходяться в захищених приміщеннях. В підвальних приміщеннях... ми їх там не зосереджуєм", – пояснює військовий.

Там де працює система оповіщення повітряної тривоги, там біля казарм обов’язково є сховище.

"Ми біля модульних казарм будуємо сховище. Тобто де військовослужбовці можуть вибігти і спуститись в сховище. Або в районах зосередження військові покидають казарми і розходяться по території. Плюс всі військові частини максимально захищаємо мобільними вогневими групами", – підсумував він.

Про що ще говорив генерал в інтерв’ю?

Білоус розповів, що в українській армії розробили нові сухпайки. За основу взято зразки польського та американського раціонів.

Україна відмовилась від як від скляних, так і металевих банок, бо це незручно. Тому використовують суто термопаки. Там передбачені консерви з м’яса рослинного, консерви м’ясні, печиво, джем, варення, чай, кава. 

Читайте також:
У Чехії судять добровольця, який воював за Україну: Звинувачують у мародерстві У Чехії судять добровольця, який воював за Україну: Звинувачують у мародерстві
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"