USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35
Втрати росіян: 6 8 1 5 8 0 (+1350)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35

Літаки НАТО перехопили російські винищувачі поблизу Латвії

Пілоти російських Су-30 поводилися недружньо, але неагресивно
літаки НАТО
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Німецькі та шведські винищувачі провели перехоплення російських літаків над Балтійським морем. Про це повідомили Військово-повітряні сили Німеччини в соцмережі Х.

"Разом із партнером по НАТО Швецією два німецькі Eurofighter з місії НАТО VAPB вилетіли на Alpha Scramble (операцію з перехоплення, – ред.). Були ідентифіковані два російські Су-30. Пілоти Су поводилися недружньо, але неагресивно", – йдеться у дописі.

Новини за темою: Зеленський підтвердив, що F-16 вже в Україні

Нагадаємо, з квітня 2004 року НАТО та країни – члени альянсу здійснюють контроль у повітрі в регіоні. 17 членів блоку розгорнули свої винищувачі в межах місії з контролю за повітрям над Балтійським морем.

Раніше

Наприкінці липня військові літаки США та Канади виявили два російські і два китайські військові літаки, які діяли в зоні розпізнавання ППО Аляски.

Зона Аляски ‒ це периметр, в якому контролюється повітряний рух, хоча зона залишається міжнародним повітряним простором, аби було більше часу для реагування у разі ворожих дій.

Перехоплення російських літаків у цьому районі є звичайним явищем. Зазвичай із ними зв'язуються візуально чи електронно американські чи канадські літаки.

Читайте також:
Рютте: Новий штаб НАТО для допомоги Україні матиме значення для ЗСУ на полі бою Рютте: Новий штаб НАТО для допомоги Україні матиме значення для ЗСУ на полі бою
НАТО розпочинає щорічні ядерні навчання Steadfast Noon НАТО розпочинає щорічні ядерні навчання Steadfast Noon
Unilever повністю вийшов з ринку РФ Unilever повністю вийшов з ринку РФ
Винищувачі F-35A та бомбардувальники B-52: Стартують щорічні ядерні навчання НАТО Винищувачі F-35A та бомбардувальники B-52: Стартують щорічні ядерні навчання НАТО