USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Купівля російським олігархом видання Forbes: Українська філія прокоментувала можливу угоду

Угода з придбання Forbes Global Media Holdings ретельно перевіряється контролюючими органами США
Форбс
Джерело: відкриті джерела

Угода з придбання 82% Forbes Global Media Holdings не є завершеною, тому говорити про те, що власником холдингу став російський мільярдер Магомед Мусаєв, зарано. Про це йдеться в офіційному листі журналу Forbes Ukraine.

Журналісти нагадали, що у травні 2023 року американський мільярдер Остін Рассел оголосив про придбання 82-відсоткової частки в Forbes Global Media Holdings, материнської компанії всесвітньо відомого журналу. 

"Остін Рассел є засновником та СЕО компанії Luminar Technologies, яка спеціалізується на розробці технологій автономного водіння з капіталізацією понад 1,5 млрд доларів. Остін Рассел категорично заперечує присутність російського капіталу в консорціумі, що бере участь у реалізації угоди", – йдеться у заяві.

Журналісти наголосили, що угода щодо придбання Forbes Global Media Holdings не є завершеною. Вона знаходиться в полі зору американських регуляторів, у тому числі Комітету з іноземних інвестицій у Сполучені Штати (CFIUS) при Міністерстві фінансів США.

"Forbes є глобальним брендом зі 100-літньою історією та бездоганною репутацією. Будь-які дії, що підривають цей спадок, є неприйнятними. Forbes Ukraine видається згідно з ліцензійною угодою, яка передбачає високі стандарти журналістики й корпоративного управління. Ми служимо єдиній групі інтересів – нашій аудиторії і це ніколи не зміниться", – пише колектив видання.

Чому пішли такі чутки

Нагадаємо, наприкінці жовтня стало відомо, що російський бізнесмен Магомед Мусаєв, який є власником Forbes Russia, у приватних розмовах розповів про покупку глобального Forbes. Таким чином, за даними ЗМІ, він намагається посилити свій власний вплив у світі.

Магомед Мусаєв
Джерело: відкриті джерела

Як відомо, Мусаєв є власником російського Forbes, а також позиціонує себе як венчурний інвестор, технологічний підприємець та людина, що займається імпакт-інвестиціями. 2017 року підприємець інвестував 20 млн доларів в американську компанію Luminar, засновником якої став Остін Рассел.

Нещодавно молодий бізнесмен уклав договір про купівлю медіахолдингу Forbes, хоча його компанія вже кілька років зазнає збитків. Журналісти стверджують, що він зміг профінансувати угоду лише на 10 млн доларів. А решту 646 млн доларів вкладають невідомі бенефіціари. На думку американських експертів, саме в цих коштах може бути російський слід, зокрема й Мусаєва.

Читайте також:
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні