USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35
Втрати росіян: 6 8 1 5 8 0 (+1350)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35

Кремль намагається применшити масштаби вторгнення в Курську область і запобігти паніці, – ISW

Російська влада демонструє небажання вживати більш радикальних заходів у відповідь на ситуацію
Кремль Росія Москва

Кремль

Джерело: відкриті джерела

Влада Росії оголосила контртерористичну операцію замість воєнного стану, щоб применшити масштаби вторгнення в Курську область і запобігти паніці. Про це повідомляє Інститут вивчення війни.

Там зауважили, що російська влада демонструє небажання вживати більш радикальних заходів у відповідь на ситуацію, що склалася.

Російське опозиційне видання "Верстка" повідомило, що джерело, близьке до комітету з оборони Ради Федерації РФ, заявило, що адміністрація президента РФ рекомендувала російським депутатам і сенаторам не коментувати події в Курській області "до особливого розпорядження" або обговорювати їх якомога стисліше й посилатися тільки на офіційні заяви.

Водночас z-блогери наполягали на тому, щоб Кремль оголосив війну Україні. Після введення КТО російська влада зазнала критики з їхнього боку.

Як пояснюється, оголошення воєнного стану, зокрема, дало б змогу російській владі вжити радикальніших заходів, як-от заборона мітингів і демонстрацій, запровадження комендантської години та організація виробництва оборонної продукції для військових.

Новини за темою: США з’ясовують, яка стратегія України в Курській області, – Кірбі

ISW зазначає, що диктатор Путін утримується від офіційного оголошення стану війни, неодноразово демонстрував своє небажання повністю перевести російське суспільство на воєнні рейки і відмовився від оголошення загальної мобілізації, щоб запобігти внутрішньому невдоволенню, яке могло б поставити під загрозу стабільність путінського режиму.

Також аналітики припускають, що Путін призначив Бортнікова керівником контртерористичної операції, тому що той раніше зарекомендував себе як ефективний менеджер під час криз, що загрожували внутрішній стабільності Росії та кремлівському режиму.

Експерти Інституту вивчення війни вважають, що складна система управління антитерористичної операції ФСБ під керівництвом Бортнікова може знизити ефективність російської відповіді на українську операцію.

Ситуація в Курській області на 11 серпня

Учора ближче до ночі російські так звані воєнкори заявили про новий прорив кордону в Біловському районі. За їхніми словами, українська армія нібито зробила ривок на 50 км, зайнявши населені пункти навколо села Біле. Однак, знову ж таки, інформація надходить лише від росіян. Українська сторона жодним чином не підтверджувала цю інформацію.

Влада Біловського району Курщини стверджує, що до них зайшли українські ДРГ.

На тлі скарг від росіян у Курську заявили про наймасштабнішу повітряну атаку з початку війни. За даними влади, внаслідок удару уламки ракети пошкодили багатоквартирний житловий будинок. Також про обстріл заявила влада Воронежа.

Нагадаємо, раніше західні ЗМІ писали, що російській армії може знадобитися рік, щоб відбити втрачені території Курської області, якщо вони продовжать наступати з тією ж швидкістю, що і на інших напрямках.

Читайте також:
ЗСУ невдовзі отримають на озброєння новий вітчизняний дрон ЗСУ невдовзі отримають на озброєння новий вітчизняний дрон "Чаклун"
"Я підпалив окопи свого підрозділу, щоб не дати Путіну виграти цю війну". Історії завербованих бійців РФ, які допомагають ЗСУ
Мобілізація та демобілізація: Чи можна вирішити проблему, пояснює експерт Мобілізація та демобілізація: Чи можна вирішити проблему, пояснює експерт
Залежить від непрофесійності окремих людей: Чи справді в українське військо постачають неякісні продукти? Залежить від непрофесійності окремих людей: Чи справді в українське військо постачають неякісні продукти?