USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Кого ховатимуть на військовому меморіальному кладовищі: Опубліковано перелік

Зокрема, на НВМК ховатимуть військовослужбовців та ветеранів війни
Проєкт військового меморіального кладовища_8
Проєкт військового меморіального кладовища
Джерело: Мінветеранів

На Національному військовому меморіальному кладовищі, будівництво якого планують розпочати вже в червні, можуть бути поховані військовослужбовці, які захищали Україну, ветерани АТО, ООС та інші особи. Про це повідомляє Міністерство у справах ветеранів.

Там зазначили, що вичерпний перелік осіб, які мають право бути поховані на Національному військовому меморіальному кладовищі, визначено законом про поховання та похоронну справу.

Кого можна буде там ховати?

Військовослужбовців:

  • які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України;
  • повних кавалерів ордена Богдана Хмельницького, ордена "За мужність", ордена княгині Ольги;
  • які брали участь у міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки;
  • Герої України, яким з 2014 року вручили орден "Золота Зірка".

Ветеранів війни:

  • учасників бойових дій: АТО, ООС, під час повномасштабного вторгнення Росії,
  • осіб з інвалідністю внаслідок війни: АТО, ООС, під час повномасштабного вторгнення Росії.

Також на Національному військовому меморіальному кладовищі можуть здійснювати перепоховання видатних борців за незалежність України у XX столітті.

Крім того, особи, які мають право бути похованими на НВМК, урна з прахом яких похована в колумбарії ніші на інших цвинтарях, можуть бути перепоховані в колумбарії на Національному військовому меморіальному кладовищі в порядку, затвердженому Кабміном.

Нагадаємо, уряд остаточно офіційно визначив розташування для Національного військового меморіального кладовища. Це дві ділянки у Гатненській громаді Фастівського району Київської області.

Як відомо, Кабінет міністрів у жовтні 2022 року схвалив створення Міністерством у справах ветеранів державної установи "Національне військове меморіальне кладовище". Скільки коштів передбачено на цей проєкт, читайте тут.

Читайте також:
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Незаконно отримав понад 2,6 млн грн нібито як військовополонений: Перед судом постане правоохоронець з Луганщини Незаконно отримав понад 2,6 млн грн нібито як військовополонений: Перед судом постане правоохоронець з Луганщини
ВСП провела перевірку в 59-ій бригаді, як і просила ВСП провела перевірку в 59-ій бригаді, як і просила "Пташка": Частину командування притягнули до відповідальності