USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55
Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

Кіпр позбавив Коломойського громадянства, – ЗМІ

Таке рішення було прийняте 4 вересня через "сумнівну репутацію та ризики для іміджу країни"
Ігор Коломойський
Ігор Коломойський
Джерело: відкриті джерела

Уряд Кіпру ухвалив рішення позбавити громадянства вісім людей, серед яких український олігарх Ігор Коломойський, якому надали "золотий паспорт" за значні інвестиції в острівну країну. Про це пише кіпрська газета Philenews.

Як повідомляється, таке рішення було прийняте 4 вересня через сумнівну репутацію та ризики для іміджу країни, а також є частиною політики контролю над інвестиційними паспортами.

Відомо, що Коломойський отримав кіпрське громадянство у 2010 році через інвестиційну програму, але не зазначив у заявці на натуралізацію, що є фігурантом справи про ухилення від сплати податків у Росії, відзначеної ще у 2008 році.

Кіпрські чиновники зазначили, що Коломойський мав сумнівну репутацію як до, так і після натуралізації і його присутність на острові створює ризики для репутації Кіпру.

Кого ще позбавили громадянства?

Видання пише, що крім Коломойського громадянства були позбавлені також сім'я єгипетського інвестора Мохамеда Абдельрахмана Мохамеда Салема і сім'я росіянина Максима Захарченка. Щодо Захарченка в Кіпрі встановили, що він приховав відкриту цивільну справу проти себе та заморожування активів у США.

Нагадаємо, у 2022 році повідомлялось, що Коломойського позбавили і громадянства України.

Читайте також:
БЕБ завершило розслідування щодо Коломойського БЕБ завершило розслідування щодо Коломойського
Законопроєкт про множинне громадянство: Кого та за що можуть позбавити українського громадянства Законопроєкт про множинне громадянство: Кого та за що можуть позбавити українського громадянства
Законопроєкт про множинне громадянство: Чому перспективи його ухвалення сумнівні Законопроєкт про множинне громадянство: Чому перспективи його ухвалення сумнівні
Законопроєкт про множинне громадянство: Хто може претендувати на нього, а хто ні Законопроєкт про множинне громадянство: Хто може претендувати на нього, а хто ні