USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

Хто заробляє на евакуації авто у столиці: Як бюджетні кошти потрапляють до приватних підприємців

Більшість чеків за неправильне паркування наразі кияни сплачують не до державного бюджету, а підриємцям
паркування евакуація
Джерело: відкриті джерела

Останнім часом у столиці побільшало евакуаторів, а, відповідно, й евакуйованих траспортних засобів. Як працює цей механізм та хто заробляє на евакуації авто в ефірі UWN розповіла депутатка Київської міської ради Лілія Пашинна.

На думку Пашинної, керівництво КП "Київтранспарксервісу" не справляються зі своїми повноваженнями. Зокрема строки щодо проведення тендеру щодо закупівлі евакуаторів для міста давно прострочені. 

"Насправді тут у нас дуже складна ситуація й в мене таке враження, що вони думають, що вони безсмертні в цьому "Київтранспарксервісі" Те, що вони вчасно не можут тендер (щодо закупівлі евакуаторів, - ред.) - це відповідальність, це втрати бюджету. Інше питання щодо евакуаторів, у нас насправді тільки 6 евакуаторів, які належать місту, решта - це все приватні евакуатори - це 60 евакуаторів", - зауважила Пашинна. 

Депутат нагадала, що наразі фактичний штраф за неправильне паркування складає 340 гривень, ще 1250 гривень киянам доведеться викласти за послуги евакуатора та 130 гривень за зберігання транспортного засобу. 

Новини за темою: Загибель біля укриття в Києві: Суд не пом'якшив запобіжний захід посадовцю

"Тобто фактично півтори тисячі гривень кожна машина віддає в приватні руки. Просто такий ринок, на якому хтось заробляє і чому це віддається в приватні руки?", - питається Пашинна. 

Хто такі - евакуатори? 

В останні дні грудня кожного року департамент транспортної інфраструктури КМДА оголошує про намір укласти договори з тими, хто хоче евакуйовувати автомобілі-порушники впродовж наступного року.

Як правило, це не більше одного десятка одних і тих же підприємств та підприємців.

Вимоги до охочих займатися евакуацією не дуже жорсткі, тож у списку тих, з ким департамент укладає договори, крім комунальних підприємств та приватних компаній, значаться навіть фізособи-підприємці.

Читайте також:
Перетворити на символ ЛГБТ або веселку над водою: В УІНП розповіли про можливе майбутнє колишньої Арки дружби народів у Києві Перетворити на символ ЛГБТ або веселку над водою: В УІНП розповіли про можливе майбутнє колишньої Арки дружби народів у Києві
У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний
На реконструкцію парку На реконструкцію парку "Наталка" в Києві виділили 20 млн гривень
Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів