USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 0 8 7 0 (+1030)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

Кадиров отримав від Путіна завдання вбити Зеленського

Підопічні Кадирова взяли на себе роль загороджувальних загонів
Кадиров Путін
Джерело: відкриті джерела

Влада Росії доручила так званому главі Чечні Рамзану Кадирову виконувати брудну роботу у війні проти України. Кадирівці мали вбити президента України Володимира Зеленського і досі займаються тортурами українців. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Видання з посиланням на представників української розвідки та СБУ інформує, що на початку повномасштабної війни російський диктатор Володимир Путін наказав Кадирову зайняти урядові квартали в Києві.

Зазначається, що за три тижні до початку повномасштабного вторгнення Путін викликав Кадирова в Москву для "вироблення стратегії".

25 лютого кадировці увійшли в Україну трьома колонами бронетехніки. Представники розвідки перехопили відео, на якому високопоставлений окупант повідомляє Кадирову, що "час – рівно 00:00, ми починаємо рух – понад 1500 людей особового складу, найкращі спецпідрозділи, найкращі бійці". Перша з трьох груп була практично повністю знищена на підступах до Києва, а дві інші були змушені перегрупуватися і припинити наступ, не дійшовши до української столиці.

WSJ зазначає, що після провалу кадировців в Чечні було доручено розпочати приховану мобілізацію. Чиновники та релігійні лідери ходили по громадських місцях, спортзалах та ігрових клубах і пропонували до 300 тис. рублів на місяць за участь у повномасштабній війні.

Зокрема, силовики вербували "найбільш вразливих" – чоловіків із боргами, судимостями чи тих, кого вважали геями, і погрожували їм в'язницею.

Пізніше підопічні Кадирова взяли на себе роль загороджувальних загонів, які мають не давати російським військовим залишати поле бою. Їх відправляли в захоплені окупантами українські населені пункти, де вони допитували, жорстоко катували мешканців і проводили обшуки, намагаючись знайти партизанів.

Також газета повідомляє про відносини Кадирова та Путіна. Відомо, що російський диктатор особисто спілкувався з главою Чечні, а не через помічників, як з іншими губернаторами.

Читайте також:
Україна приречена бути ветераноцентричною: Як держава та бізнес повертають військових до цивільного життя Україна приречена бути ветераноцентричною: Як держава та бізнес повертають військових до цивільного життя
Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді
За останні пів року окупанти стратили щонайменше 15 беззбройних військових ЗСУ, – HRW За останні пів року окупанти стратили щонайменше 15 беззбройних військових ЗСУ, – HRW
Сенат США проголосував за заборону імпорту російського урану Сенат США проголосував за заборону імпорту російського урану