USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10
Втрати орків: 5 4 5 0 9 0 (+1280)
USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10

ЗСУ просунулися поблизу Вовчанська, а окупанти мають частковий успіх в районі Часового Яру, – звіт ISW

Росіяни нещодавно просунулися до каналу Сіверський Донець – Донбас на північ від Часового Яру
ЗСУ

ЗСУ. Фото ілюстративне

Джерело: Володимир Зеленський

Українські війська нещодавно відбили кілька позицій на північний схід від міста Вовчанськ і просунулися вздовж вулиці Соборної у північній частині Вовчанська. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики нагадують слова російського блогера, який говорив, що російські війська завдали ударів по українських позиціях уздовж вулиць Гоголя та Олесі Досвітньої в центрі Вовчанська, проте ISW не помітив нещодавніх доказів стійкості російських позицій у цьому районі центру Вовчанська, що свідчить про те, що українські війська зберігають позиції в цьому районі, попри попередні російські заяви.

Також він стверджував, що окупанти захопили дві будівлі на території Вовчанського агрегатного заводу, але Інститут вивчення війни теж не знайшов візуального підтвердження цієї заяви.

Інший російський блогер говорив, що російські сили просунулися до Тихого (безпосередньо на схід від Вовчанська) на 1,55 кілометра, проте український Генштаб наголосив, що українські сили відбили російські атаки поблизу Тихого, підтверджуючи попередні російські повідомлення про те, що українські сили відбили населений пункт.

На півночі від Харкова – в районі Липців та Глибокого продовжуються бої, проте інформації про будь-які просування ISW не надав. Також окупанти продовжують наступати на Куп’янському напрямку, підтверджених успіхів за минулу добу вони не мають.

Джерело: Institute for the Study of War (ISW)

Ситуація в Часовому Яру

У звіті зазначається, що російські війська нещодавно просунулися до каналу Сіверський Донець – Донбас на північ від Часового Яру.

"Якщо російські війська зможуть належним чином використати це просування, вони можуть атакувати Часів Яр з півночі та загрожувати українським позиціям у центрі Часового Яру без необхідності перетинати каналізовану місцевість, щоб увійти до населеного пункту", – йдеться в повідомленні.

20 червня речник українського угруповання військ "Хортиця" підполковник Назар Волошин зазначив, що російські війська відновили фронтовий удар великою піхотою на напрямку Часів Яр після останніх значних втрат під час невдалих механізованих штурмів. Російські та українські джерела повідомляли про продовження бойових дій у мікрорайонах Канал та Новий (східніше Часового Яру).

Повідомляється, що під Часовим Яром воюють частини 88-ї добровольчої бригади "Еспаньйола".

Джерело: Institute for the Study of War (ISW)

На оборону Часового Яру ЗСУ перекинули 24-ту бригаду

Вчора стало відомо, що підрозділи 24-ї ОМБр імені короля Данила передислоковані для посилення оборони в район Часового Яру. У бригаді кажуть, що ситуація в місті та навколо нього "надзвичайно важка".

У бригаді зазначили, що окупанти постійно влаштовують масовані лобові штурми, а також намагаються обійти населений пункт з півночі та півдня. Крім того, вони нещадно обстрілюють Часів Яр керованими авіабомбами та всіма можливими видами озброєння.

Читайте також:
В Україні дозволили збільшувати бронь від мобілізації для чиновників і працівників держпідприємств В Україні дозволили збільшувати бронь від мобілізації для чиновників і працівників держпідприємств
Росія вдарила по аеродрому в Миргороді, де стояли непрацюючі літаки Су-27, на яких вже давно ніхто не літав Росія вдарила по аеродрому в Миргороді, де стояли непрацюючі літаки Су-27, на яких вже давно ніхто не літав
Під прикриттям перук: В Одесі діяла агентурна група ФСБ, яка, використовуючи накладні зачіски, розвідувала локації систем ППО Під прикриттям перук: В Одесі діяла агентурна група ФСБ, яка, використовуючи накладні зачіски, розвідувала локації систем ППО
Перші поховання на меморіальному кладовищі можуть розпочатися вже цієї осені Перші поховання на меморіальному кладовищі можуть розпочатися вже цієї осені