USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35
Втрати росіян: 6 8 1 5 8 0 (+1350)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35

Глава Пентагону скасував угоди про визнання провини з трьома підозрюваними у терактах 11 вересня

Всі вони утримуються у військовій в’язниці США в Гуантанамо на Кубі
Остін
Остін
Джерело: відкриті джерела

Глава Міноборони США Ллойд Остін скасував угоди про визнання вини, які дозволяють уникнути смертної кари, з трьома обвинуваченими у підготовці терактів 11 вересня 2001 року. Про це повідомляє Reuters.

Керівник Пентагону оприлюднив наказ, у якому зазначив, що повноваження приймати рішення щодо прийняття угод про визнання провини належать йому – він скасовує рішення про угоди.

Документи були укладені між куратором військової комісії – військового суду в Гуантанамо та трьома обвинуваченими – Халідом Шейхом Мохаммедом та двома його спільниками – Валідом бін Аташем та Мустафою аль-Хавсаві. Обвинувачені перебувають у вʼязниці на військовій базі в Гуантанамо з 2006 року.

Деякі сімʼї жертв нападу розкритикували угоди за те, що вони позбавили будь-якої можливості проведення повних судових процесів і можливих смертних вироків.

За що покарали

11 вересня 2001 року майже 3000 американців загинули від серії з чотирьох терористичних нападів, організованих угрупованням "Аль-Каїда" на території США.

Терористи захопили чотири літаки – два з них врізались у хмарочоси – башти-близнюки в Нью-Йорку, третій залетів у Пентагон у Вашингтоні. Пасажири четвертого літака, який терористи, ймовірно, планували спрямувати на Білий дім або Капітолій, чинили їм спротив – цей літак розбився неподалік від міста Шанксвілл у штаті Пенсильванія.

Хто такий Халід Шейх Мохаммед

Мохаммед є найвідомішим ув'язненим Гуантанамо. Його звинувачують в організації змови з метою спрямувати викрадені пасажирські літаки у Всесвітній торговий центр в Нью-Йорку і в будівлю Пентагону. Під час атак 11 вересня загинули майже 3000 людей. Сполучені Штати були втягнуті у війну в Афганістані, яка тривала два десятиліття.

Теги: США
Читайте також:
США оголосили новий пакет військової допомоги Україні. У ньому боєприпаси, бронетехніка та засоби ППО США оголосили новий пакет військової допомоги Україні. У ньому боєприпаси, бронетехніка та засоби ППО
Meta потрапить під суд у США за залежність підлітків від Facebook та Instagram Meta потрапить під суд у США за залежність підлітків від Facebook та Instagram
Байден заявив, що США готові до переговорів з РФ, Китаєм та КНДР для зменшення ядерної загрози Байден заявив, що США готові до переговорів з РФ, Китаєм та КНДР для зменшення ядерної загрози
Потужний ураган Потужний ураган "Мілтон" дійшов до Флориди: Наслідки жахливі