USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

ФДМУ звинуватили у підробці доказів щодо звільнення незалежного члена наглядової ради ПАТ "Центренерго" Безлепкіна

У своїй позовній заяві Безлепкін вимагає від Фонду держмайна поновити його на посаді
Господарський суд Києва
Ілюстративне фото
Джерело: UWN

Господарський суд Києва переніс на серпень розгляд справи за позовом колишнього незалежного члена наглядової ради ПАТ "Центренерго" Валерія Безлепкіна до Фонду держмайна України. У своїй позовній заяві він вимагає від ФДМУ поновити його на посаді. За словами Безлепкіна, представник Фонду держмайна в ході судового засідання не надав жодних доказів того, що діяв у межах своїх повноважень не порушуючи закон. Про це повідомляє журналіст ТАК TV із судової зали.

Безлепкін наголосив, що його повноваження як члена наглядової ради ПАТ "Центренерго" були припинені саме через його діяльність по викриттю корупції у цій організації. Він підкреслив, що представники НАЗК, що були присутні на засіданні суду, підтримали його позицію і "підтримали, що при звільненні члена наглядової ради були порушені норми чинного законодавства України".

"Що стосується матеріалів справи. Наразі судом встановлено, що з метою звільнення незалежного члена наглядової ради ПАТ "Центренерго" Фонд держмайна на бланку політичної партії "Демократична сокира" сфальшував листи щодо моєї протиправної діяльності, зареєстрував у Фонді, надав до Головного слідчого управління Національної поліції, зареєстрував стосовно мене кримінальне провадження і звільнив мене із займаної посади. Наразі встановлено, що "Демократична сокира" жодного листа не надсилала до органів влади, що цей лист було створено у Фонді державного майна посадовими особами Фонду. Конверт – "Укрпошта" надала відповідь, що такий лист не обраховується в базі даних "Укрпошти". Досудове розслідування встановлює осіб, які реєстрували цей лист у Фонді державного майна. Наразі це посадовий злочин, який був вчинений посадовими особами Фонду держмайна з метою звільнення незалежного члена наглядової ради", – зазначив Безлепкін.

Нагадаємо, 7 серпня 2023 року Фонд держмайна провів позачергові збори акціонерів, де розглядалося одне питання: зміна наглядової ради ПАТ "Центренерго". В результаті зі складу незалежних директорів були виведені Валерій Безлепкін та Валерій Щекатуров, проте у складі наглядової ради залишилися Андрій Гота та Віктор Бусько.

Дії посадових осіб ФДМУ були оскаржені як незаконні, і 14 серпня Господарський суд Києва заборонив Фонду звільняти незалежного директора наглядової ради "Центренерго" Валерія Безлепкіна.

Читайте також:
Україна налаштована на співпрацю з МВФ і готова створити новий суд Україна налаштована на співпрацю з МВФ і готова створити новий суд
Справа Віталія Кропачова: Бізнесмена залишили в СІЗО до початку листопада без права внесення застави Справа Віталія Кропачова: Бізнесмена залишили в СІЗО до початку листопада без права внесення застави
Справа ТОВ Справа ТОВ "Краснолиманське": Двом підозрюваним у справі продовжили запобіжний захід
Мільйонні зловживання на закупівлі консервів під час війни: Судитимуть посадовців Одеської ОВА Мільйонні зловживання на закупівлі консервів під час війни: Судитимуть посадовців Одеської ОВА