USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Екснардеп Сольвар мобілізувався до ЗСУ, розгляд його справи відклали

Колишнього нардепа судять за незаконне отриманні понад 360 тисяч гривень за винайм готельного номера
Руслан Сольвар
Руслан Сольвар
Джерело: відкриті джерела

Колишній народний депутат Руслан Сольвар мобілізувався до лав Збройних сил України. Через це Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду відклала до 26 червня розгляд клопотання про зупинення судового провадження проти нього у справі щодо незаконного отримання понад 360 тисяч гривень за винайм готельного номера, пише громадська організація Transparency International Ukraine.

"Як стверджував захисник у судовому засіданні, Сольвар отримав повістку на вулиці, щойно вийшовши з лікарні. Оскільки він лейтенант запасу, його одразу відправили на фронт", – повідомляють в організації.

Тож розгляд клопотання відклали, щоб з’ясувати додаткові деталі щодо мобілізації екснардепа. До вироку в його справі залишалося лише останнє слово обвинуваченого.

Раніше сторона захисту пропонувала прокурору укласти угоду про визнання винуватості, проте домовленості не досягли.

До речі, чимало засідань у цій справі відкладали через хворобу Сольвара та його вкрай важкий стан здоров’я. А причиною перенесення засідання 24 травня взагалі стала госпіталізація колишнього нардепа до лікарні.

Що відомо про Сольвара та його справу?

28 жовтня 2012 року Руслана Сольвара обрали народним депутатом України від 91-го мажоритарного округу (Київська область) від партії "Удар". Член депутатської фракції "Блок Порошенка". Перший заступник голови Комітету ВРУ з питань транспорту і зв'язку. А з червня 2015 року – координатор міжфракційного депутатського об'єднання "Депутатське об'єднання з реформування податкового, митного та земельного законодавств України".

Народний депутат 8-го скликання, обраний від "Блоку Петра Порошенка" за 91-м округом (Київська область) як безпартійний. Член Комітету Верховної Ради України з питань транспорту.

У 2019 році Руслан Сольвар балотувався до Верховної Ради по 91-му округу (Київська область) як безпартійний самовисуванець.

Також був одним з 59 депутатів, які підписали подання, на підставі якого Конституційний суд України скасував статтю Кримінального кодексу України про незаконне збагачення, що зобов'язувала держслужбовців давати пояснення про джерела їх доходів і доходів членів їх сімей. 

У грудні 2019 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила Сольвару про підозру в кримінальній справі про незаконне отримання компенсації за житло з бюджету.

14 червня 2021 року антикорупційний суд виправдав екснардепа у кримінальній справі про незаконне отримання компенсації за житло з бюджету.

Однак у вересні 2022 року Апеляційна палата ВАКС визнала колишнього народного депутата винним у незаконному отриманні 361,5 тис. гривень компенсації за житло та засудила до трьох років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади (окрім виборних) строком на один рік та зі штрафом.

Раніше ми повідомляли, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура виписала чинному нардепу з фракції "Слуга народу" Андрію Клочку підозру в незаконному збагаченні на понад 11 млн гривень.

Читайте також:
Справа ТОВ Справа ТОВ "Краснолиманське": Слідчий суддя продовжив строки досудового розслідування до 9 місяців
Суто політичний тиск і рейдерське захоплення: Кропачов прокоментував затягування розслідування справи зі сторони обвинувачення Суто політичний тиск і рейдерське захоплення: Кропачов прокоментував затягування розслідування справи зі сторони обвинувачення
Крадіжка даних та е-повістки: Міноборони спростовує найпопулярніші міфи про застосунок Крадіжка даних та е-повістки: Міноборони спростовує найпопулярніші міфи про застосунок "Резерв+"
У Чехії судять добровольця, який воював за Україну: Звинувачують у мародерстві У Чехії судять добровольця, який воював за Україну: Звинувачують у мародерстві