USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

ДСНС завершила пошуково-рятувальну операцію після землетрусів у Туреччині: Врятували жінку, витягли 58 тіл

Українські рятувальники розбирали завали у Туреччині і вдень і вночі
ДСНС у Туреччині _1
Джерело: ДСНС України

Команда рятувальників, яка брала участь в ліквідації наслідків потужного землетрусу в Туреччині, врятувала з-під завалів одну жінку та витягла 58 тіл загиблих. Зараз рятувальники повернулися в Україну, і речник ДСНС України Олександр Хорунжий розповів UWN деталі пошуково-рятувальної операції.

"Українська команда складалася з 87 чоловік, з яких 10 членів екіпажу, 18 одиниць техніки, з яких два літаки та 10 кінологічних розрахунків. Руйнування дуже великі, був дуже потужний землетрус. Характер руйнувань відрізняється від тих, яких нам завдає Російська Федерація. Тут будинки похиленні, або розсипані, або завалені, у них немає фундаменту, часто – перших поверхів. Ми врятували жінку, а при таких руйнуваннях знайти живими людей – вже велика справа", – сказав речник ДСНС.

Всього з-під завалів трохи більше ніж за тиждень українські рятувальники витягли 58 тіл загиблих. Обстежили 454 будівлі, надали медичну допомогу 13 громадянам.

Рятувальна операція продовжувалась і в день і в ночі. Вночі фахівці ДСНС працювали під охороною – гостро стояло питання захисту від мародерів

"Поліція та правоохоронні органи ганяли мародерів. Були і постріли, були і облави на мародерів. Наші рятувальники, які працювали вночі, просили охорону, щоб можна було далі розбирати завали, продовжувати пошуково-рятувальну операцію", – розповів Хорунжий.

За його словами, місцеві жителі приймали українських рятувальників дуже тепло. Вони знають, що у нас йде війна, і вдячні за надану допомогу.

Але все ж таки, найважчим для нашої команди стали саме емоції місцевих. "Ми кожен день зіштовхуємося з руйнуваннями та загиблими, але за 100 секунд десятки тисяч загиблих і такі руйнування – це важко. Ми як могли, так і втішали", – додав речник ДСНС.

Землетруси у Туреччині та Сирії

6 лютого 2023 року на південному сході Туреччини та на території Сирії стався потужний землетрус. Президент країни Реджеп Ердоган повідомив, що землетрус магнітудою 7,7 став найпотужнішим з 1939 року. Загальна кількість загиблих станом на 16 лютого у Туреччині та Сирії становить щонайменше 46 тисяч людей.

Через декілька днів Туреччину та Сирію знов сколихнули землетруси, постраждали щонайменше 764 людини. Загинули семеро – три людини в Туреччині і чотири в Сирії. За інформацією правозахисників, у Сирії люди загинули через паніку та тисняву.

Читайте також:
Загинули військові і травмувались рятувальники: В ДБР встановлюють обставини вибухів на парковці у Миколаєві Загинули військові і травмувались рятувальники: В ДБР встановлюють обставини вибухів на парковці у Миколаєві
Надходження пального з Росії в порти інших країн упали вдвічі Надходження пального з Росії в порти інших країн упали вдвічі
В ДСНС змінили всі протоколи реагування, – Клименко В ДСНС змінили всі протоколи реагування, – Клименко
Ворогу все одно – рятувальники чи військові, росіяни обстрілюють і бомблять не розбираючи, – сапери ДСНС розповіли про роботу під час війни Ворогу все одно – рятувальники чи військові, росіяни обстрілюють і бомблять не розбираючи, – сапери ДСНС розповіли про роботу під час війни