USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 6 1 9 4 0 (+880)
USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90

У Туреччині сталися нові землетруси в зоні попереднього лиха: Пошкоджені будинки, є постраждалі

Наразі відомо, що загинуло 3 людини, ще 213 – було відправлено до лікарень
Землетрус в Туреччині

Землетрус в Туреччині 06.02.2023

Джерело: відкриті джерела

В Туреччині 20 лютого знову стався землетрус. Цього разу землетрус магнітудою 6,4 стався неподалік від сирійського кордону у районі, який постраждав від надпотужних землетрусів на початку лютого. Про це пише Anadolu.

Розповідається, що епіцентром першого землетрусу магнітудою 6,4 був район Дефне. Інший землетрус був магнітудою 5,8 з епіцентром в районі Самандаг у турецькій провінції Хатай. 

Також землетруси відчували в інших містах, що викликало паніку серед мешканців. Місцева влада закликає людей триматися якомога далі від будівель та за можливістю евакуюватися з цього регіону.

В той же час у Reuters повідомили про сильний землетрус і подальші пошкодження будівель у центрі Антак’ї – районі, який два тижні тому постраждав від двох потужних землетрусів, що визвали десятки тисяч смертей і зруйнували будівлі та інфраструктуру.

Міністр внутрішніх справ Сулейман Сойлу оголосив, що наразі внаслідок землетрусу в Хатаї загинуло 3 людини, а 213 – було відправлено до лікарень.

Сойлу також заявив, що пошуково-рятувальні роботи проводяться на трьох затонулих кораблях.

Що відомо про землетрус у Туреччині 6 лютого

6 лютого 2023 року на південному сході Туреччини та на території Сирії стався потужний землетрус. Президент країни Реджеп Ердоган повідомив, що землетрус магнітудою 7,7 став найпотужнішим з 1939 року. Загальна кількість загиблих станом на 16 лютого у Туреччині та Сирії становить щонайменше 46 тисяч людей.

Читайте також:
Надходження пального з Росії в порти інших країн упали вдвічі Надходження пального з Росії в порти інших країн упали вдвічі
У Туреччині відбулися місцеві вибори: Партія Ердогана зазнала поразки від опозиції У Туреччині відбулися місцеві вибори: Партія Ердогана зазнала поразки від опозиції
Україна продовжила транспортний безвіз із Туреччиною Україна продовжила транспортний безвіз із Туреччиною
У Туреччині стався обвал на золотодобувній шахті: Дев'ятеро людей перебувають під землею У Туреччині стався обвал на золотодобувній шахті: Дев'ятеро людей перебувають під землею