USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90
Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

Для виробників озброєння і військової техніки: В Україні запустили проєкт "Залізний полігон"

Це дасть можливість виробникам зекономити час та пришвидшити потрапляння потрібного озброєння і техніки на фронт
озброєння
Фото ілюстративне
Джерело: скріншот

В Україні запустили проєкт "Залізний полігон". Ця послуга я безплатною, яку держава надає виробникам озброєння та військової техніки для швидкого й доступного тестування зразків на стадіях проєктування, повідомляє пресслужба Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості.

Зокрема проєкт передбачає доступ українських виробників до процесу швидких фахових тестувань і випробувань. А ще – оцінки виробу військовим науково-дослідним інститутом.

"Забезпечуємо полігон, відкритий для виробників, щоб вони працювали не над тим, що може бути корисним лише потенційно, а що справді потрібне війську. І отримували швидкий зворотний зв’язок ще на етапі проєктування. Це дає можливість виробникам зекономити час та пришвидшує потрапляння дійсно потрібного озброєння і техніки на передову", – прокоментувала заступниця міністра з питань стратегічних галузей промисловості Ганна Гвоздяр.

Так, виробники можуть отримати доступ до майданчиків для тестувань, оснащених необхідним обладнанням для різних типів військового озброєння й техніки.

Крім цього, матимуть додаткові послуги:

  • методологія випробувань;
  • фахова експертиза;
  • супровід під час випробувань;
  • консультації та зворотний зв'язок від військових.
Новини за темою: В Україні побудують чеський патронний завод та вироблятимуть штурмові гвинтівки

Як отримати доступ?

У міністерстві кажуть, що для отримання доступу до тестування, варто заповнити форму за посиланням.

Після цього, а також проходження безпекових процедур виробник має отримати запрошення прибути у визначений день і час на фізичний полігон на території України.

А вже на полігоні створюються необхідні для тестування зразка ОВТ умови. У процесі тестування виробник отримує методичні рекомендації та висновок Генерального штабу ЗСУ, на основі якого може допрацьовувати свою розробку.

Потім Міністерство оборони здійснює відбір ОВТ, які пройшли випробування, для подальшої їхньої інтеграції в навчальні програми. Зазначається, що один виробник має право скористатися послугою неодноразово.

Нагадаємо, "Укроборонпром" увійшов у топ-50 кращих оборонних компаній за версією порталу Defense News. За рік підприємство піднялося на 16 сходинок.

Читайте також:
ЗСУ могли уразити на аеродромі ЗСУ могли уразити на аеродромі "Борисоглєбськ" рідкісні авіаційні боєприпаси
За рік боїв під Вугледаром Росія втратила більше елітних воїнів, ніж за 10 років у Чечні За рік боїв під Вугледаром Росія втратила більше елітних воїнів, ніж за 10 років у Чечні
Підрив А-50: Суд в Білорусі засудив до 25 років в'язниці українця Підрив А-50: Суд в Білорусі засудив до 25 років в'язниці українця
Фейкова інвалідність для військовозобов'язаних в Харкові коштувала 29 тис. доларів: Першій підозрюваній обрали запобіжний захід Фейкова інвалідність для військовозобов'язаних в Харкові коштувала 29 тис. доларів: Першій підозрюваній обрали запобіжний захід