USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00

Для перемоги над Росією: Європарламент закликав надавати Україні військову допомогу

"За" проголосували 444 депутати із 506
Європарламент
Будівля Європарламенту
Джерело: відкриті джерела

Депутати Європейського парламенту заявили про свою підтримку українського народу та закликали міжнародне товариство постачати Україні всі види озброєння до повної перемоги над Росією. Про це йдеться у резолюції, прийнятій до річниці повномасштабного вторгнення.

За відповідний документ проголосували у четвер у Страсбурзі в рамках пленарного засідання Європарламенту. Взяли участь у голосуванні 506 депутатів: "за" проголосували 444 депутати, проти – 26 і 37 утрималося.

ПРО ЩО ЙДЕТЬСЯ В РЕЗОЛЮЦІЇ

  • Євродепутати закликали постачати Україні всі види військової допомоги стільки, скільки це буде необхідно. Україна повинна не тільки бути здатною захистити себе, а й відновити повний контроль над усією своєю територією в межах міжнародно визнаних кордонів. 

"Вони підтверджують свою підтримку надання військової допомоги Україні стільки, скільки це буде необхідно, і закликають серйозно розглянути питання про постачання Києву західних винищувачів і гелікоптерів, відповідних ракетних систем і значного збільшення поставок боєприпасів", – йдеться в документі. 

  • Європарламент закликав країни – члени ЄС прийняти десятий пакет санкцій проти Росії та її союзників. Обмеження мають бути більш суворими та виключати будь-які лазівки для обходу цих заходів. 

"Резолюція закликає країни – члени Євросоюзу прийняти свій десятий пакет санкцій проти Росії та її союзників до кінця лютого та суттєво розширити його сферу. Вона також закликає ЄС, країни-члени та їхніх союзників зробити чинні обмеження ефективнішими та вжити термінових заходів для блокування будь-яких спроб обійти ці обмежувальні заходи", – зазначили євродепутати. 

  • Заморожені ЄС активі повинні бути використані для відновлення України та компенсацій жертвам.

"Депутати Європарламенту вимагають завершити розробку правового режиму, який дозволяє конфіскувати російські активи, заморожені ЄС. Потім ці активи мають бути використані для відновлення країни та компенсації жертвам війни. Вони також наголошують, що після закінчення війни Росія повинна буде виплатити серйозні репарації, щоб зробити суттєвий внесок у відбудову України", – йдеться в резолюції. 

РАНІШЕ

Це вже не перша подібна резолюція Європарламенту. Зокрема, 2 лютого євродепутати закликали країни – члени ЄС якнайшвидше прийняти десятий пакет санкцій, а також запровадити інші обмеження проти Росії: ввести ембарго на імпорт Євросоюзу викопного палива та урану, повністю відмовитись від газопроводів "Північний потік-1" та "Північний потік-2" у Балтійському морі. 

ЯКІ ОБМЕЖЕННЯ МОЖЕ ВКЛЮЧАТИ ДЕСЯТИЙ ПАКЕТ САНКЦІЙ

  • фінансові санкції проти чотирьох банків;
  • заборону на імпорт з Росії гуми та бітуму;
  • зупинку експорту у РФ вантажівок, будівельних машин, компонентів електроніки;
  • санкції щодо близько 130 організацій та осіб;
  • заборону на входження росіян до рад директорів європейських компаній, пов'язаних з критичною інфраструктурою.
Читайте також:
Росія будує новий військовий аеродром під Бєлгородом. Він буде за 75 кілометрів від кордону України Росія будує новий військовий аеродром під Бєлгородом. Він буде за 75 кілометрів від кордону України
В окупантів зростає рівень дезертирства. Лише в одному окрузі Росії налічується понад 18 тис. військових-дезертирів В окупантів зростає рівень дезертирства. Лише в одному окрузі Росії налічується понад 18 тис. військових-дезертирів
Взяття під контроль ЗСУ острова Нестрига підвищить якість контрдиверсійних заходів, – Плетенчук Взяття під контроль ЗСУ острова Нестрига підвищить якість контрдиверсійних заходів, – Плетенчук
У Харкові й прилеглих районах після удару по телевежі відновили цифрове мовлення Т2 У Харкові й прилеглих районах після удару по телевежі відновили цифрове мовлення Т2