USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90
Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

Через безпекову ситуацію: Із Селидового та Новогродівки на Донеччині примусово евакуйовуватимуть дітей

Таку евакуацію планують провести протягом 60 діб
евакуація біженці
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Із Селидового та Новогродівки Донецької області примусово евакуйовуватимуть дітей. Таке рішення члени Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану на чолі з віцепрем’єр-міністром Іриною Верещук ухвалили через безпекову ситуацію, повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Мова про проведення обов’язкової евакуації в примусовий спосіб дітей з їхніми батьками або іншими законними представниками з окремих населених пунктів Донецької області.

"Йдеться про евакуацію із населених пунктів Покровського і Краматорського районів до безпечних регіонів. Зокрема з міст Селидове та Новогродівка. Таку евакуацію планують провести протягом 60 діб", – зазначають у відомстві.

Нині розгорнули приймальний пункт. Евакуація здійснюється безплатно.

У Мінреінтеграції додають, що в безпечніших регіонах евакуйовані діти разом із супроводжуючими особами будуть забезпечені безкоштовним прихистком, гуманітарною допомогою та психологічною підтримкою.

Як записатися на евакуацію?

Для попереднього запису варто зателефонувати на гарячу лінію Донецької ОВА з питань проведення евакуації за номером: 0 800 408 911.

До того ж про бажання евакуюватися можна повідомити на гарячу лінію Мінреінтеграції 1548 чи написати у месенджери міністерства на WhatsApp/Telegram/Viber за телефоном: (096) 078-84-33.

Обстановка на Донеччині

Тим часом Генеральний штаб Збройних сил України станом на 16:00 інформував у своєму зведенні про ситуацію на фронті.

Так, на Краматорському напрямку від початку доби російські війська чотири рази намагалися потіснити українські підрозділи із займаних позицій. Дві штурмові дії поблизу Часового Яру та Іванівського українські воїни відбили. Ще дві атаки на той час тривали.

Залишається напруженою ситуація й на Покровському напрямку. У районах Калинового, Воздвиженки, Новоолександрівки, Іванівки, Желанного, Новоселівки Першої, Карлівки та Яснобродівки точаться запеклі бої. Було відомо, що ворог здійснив 21 спробу штурмувати українські позиції. Продовжувалися також бої на десятьох локаціях.

Новини за темою: Від початку широкомасштабного вторгнення евакуаційні поїзди "Укрзалізниці" евакуювали понад 4 млн громадян

Додамо, з початку повномасштабної війни – від 24 лютого 2022-го – із зон бойових дій евакуювали понад 2,8 мільйона жителів (станом на кінець липня 2024 року, – ред.). Зазначалося, що за цей період загинуло 93 рятувальники ДСНС.

Читайте також:
ЗСУ могли уразити на аеродромі ЗСУ могли уразити на аеродромі "Борисоглєбськ" рідкісні авіаційні боєприпаси
За рік боїв під Вугледаром Росія втратила більше елітних воїнів, ніж за 10 років у Чечні За рік боїв під Вугледаром Росія втратила більше елітних воїнів, ніж за 10 років у Чечні
Підрив А-50: Суд в Білорусі засудив до 25 років в'язниці українця Підрив А-50: Суд в Білорусі засудив до 25 років в'язниці українця
Фейкова інвалідність для військовозобов'язаних в Харкові коштувала 29 тис. доларів: Першій підозрюваній обрали запобіжний захід Фейкова інвалідність для військовозобов'язаних в Харкові коштувала 29 тис. доларів: Першій підозрюваній обрали запобіжний захід