USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 5 0 5 4 (+1124)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Британія ввела нові санкції проти росіян, пов’язаних із "Росатомом", "Газпромом" та "Ростехом"

Обмеження запроваджено проти 92-х фізичних та юридичних осіб Росії
Санкції Росія
Джерело: відкриті джерела

Велика Британія у річницю вторгнення розширила санкції проти Росії. До списку потрапили представники "Росатому" та союзники російського диктатора Володимира Путіна. Про це повідомляє уряд Британії.

Обмеження запроваджено проти 92-х фізичних та юридичних осіб Росії. Під санкції потрапили керівники "Росатому", а також 34 керівники двох найбільших російських оборонних компаній "Ростеха" та "Алмаз-антей" і чотирьох банків.

Зокрема, санкції запровадили проти:

  • Маттіас Варніг – близький друг Путіна, генеральний директор "Північного потоку-2", а раніше член правління російських енергетичних компаній "Транснефть" і "Роснефть";
  • Любов Кабаєва – мати колишньої російської гімнастки і депутата Держдуми Аліни Кабаєвої, яка нібито має близькі особисті стосунки з Путіним. Повідомляється, що сім'я Кабаєвої володіє нерухомістю в Росії на мільйони фунтів;
  • Олексій Дюмін – колишній головний охоронець Путіна, який зіграв ключову роль в анексії Криму. Дюмін брав активну участь у підтримці російських військових в Україні, включаючи запуск та підтримку школи підготовки безпілотників для російських військ;
  • Олексій Козак, син колишнього віцепрем'єра та соратника Путіна Дмитра Козака;
  • 20 керівників "Газпрому" та "Аерофлоту", включаючи голову "Газпрому" та колишнього прем'єр-міністра Росії Віктора Зубкова та двох чинних міністрів Росії.

Також до списку потрапили шість російських організацій, які займаються виробництвом або ремонтом військової техніки, включаючи авіацію та флот.

Крім того, Велика Британія заборонила експорт авіаційних деталей, радіоапаратури та електронних комплектів, які можуть використовуватись у військовому виробництві, у тому числі у безпілотниках. Під заборону також потрапить імпорт 140 товарів із заліза та сталі, включаючи ті, що були перероблені у третіх країнах.

Запроваджено санкції і проти п'ятьох керівників іранської Qods Aviation Industry – компанії, що виробляє безпілотник, які Росія використовує проти України.

Читайте також:
Посол України в Польщі пояснив, чому обмежили консульські послуги для громадян за кордоном Посол України в Польщі пояснив, чому обмежили консульські послуги для громадян за кордоном
Росія вкрала у ЗСУ технологію ураження цілей, – Bild Росія вкрала у ЗСУ технологію ураження цілей, – Bild
Австралія надасть Україні пакет допомоги на 100 млн доларів Австралія надасть Україні пакет допомоги на 100 млн доларів
"Страждає європейський середній клас": Орбан вкотре "прославився" заявою про Україну