USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90
Втрати росіян: 6 6 0 4 7 0 (+1250)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

Атака на Київ: У Шевченківському районі пошкоджено понад 80 об'єктів

Пошкоджено житлові будинки, заклади освіти і медичні заклади
Т.в.о. голови Шевченківської районної державної адміністрації Олександр Поповцев
Т.в.о. голови Шевченківської районної державної адміністрації Олександр Поповцев
Джерело: скріншот

Під час останньої масованої атаки на Київ Шевченківський район постраждав найбільше за всі часи повномасштабної війни. Про це в ефірі телеканалу TAK TV повідомив т.в.о. голови Шевченківської районної державної адміністрації Олександр Поповцев.

"На сьогодні ми маємо вже більше ніж 80 пошкоджених об'єктів. Це і житлові будинки, це і заклади освіти, і медичні заклади. Якщо казати про загиблих, то їх вже тільки в Шевченківському районі 16. Пошуково-рятувальна операція на будинку ще триває, там рятувальники ще шукають, можливо, одна 19-річна дівчина є під завалами", – сказав він.

Поповцев нагадав, що в "Охматдиті" пошуково-рятувальна операція закінчилася ще вранці, там двоє загиблих. Ще двоє загиблих є в районі метро Лук'янівка, де було влучання в нежитлові будівлі.

"Те, що стосується цього зруйнованого будинку, так, дійсно, цілий під'їзд зруйновано, 15 квартир повністю завалені. Щодо мешканців, за допомогою в наш штаб, який ми розгорнули неподалік від цього будинку, звернулося 120 осіб. Щодо ночівлі, то 10 людей ночували в школі, а ще 6 були доправлені до готелів, які ми запропонували. Всі інші мешканці ночували у своїх близьких і родичів. Щодо подальшої долі цього будинку, буде проведена інструментальна експертиза несучих конструкцій, їх міцності і буде прийнято рішення щодо його відновлення або невідновлення. Сьогодні всі сили направлені на те, щоб все ж таки відновити цей будинок і щоб там далі змогли проживати мешканців", – додав він.

Що відомо про атаку?

Нагадаємо, вчора російська армія завдала одного з найруйнівніших ударів по Україні. Ворог атакував 38 ракетами різного типу, проте Силам ППО вдалося збити 30 з них.

Колишній речник Повітряних сил України Юрій Ігнат відзначив, що під час удару крилаті ракети летіли на надмалих висотах. Бойова робота по них велася подекуди на висоті до пів сотні метрів.

8 липня російські терористи вдарили крилатою ракетою Х-101 по дитячій лікарні.

Унаслідок російської атаки на території "Охматдиту" двоє людей загинули, по медичну допомогу звернулося 32 поранених. Госпіталізовано з травмами вісім дітей.

Forbes зазначає, що на цю вчорашню атаку окупанти витратили більше ніж 250 млн доларів. 

Тим часом пропагандисти розгорнули інформаційну кампанію і вигадують різні версії, щоб зняти із себе відповідальність за вбивства цивільних, серед яких були діти.

Читайте також:
ЗСУ могли уразити на аеродромі ЗСУ могли уразити на аеродромі "Борисоглєбськ" рідкісні авіаційні боєприпаси
За рік боїв під Вугледаром Росія втратила більше елітних воїнів, ніж за 10 років у Чечні За рік боїв під Вугледаром Росія втратила більше елітних воїнів, ніж за 10 років у Чечні
Підрив А-50: Суд в Білорусі засудив до 25 років в'язниці українця Підрив А-50: Суд в Білорусі засудив до 25 років в'язниці українця
Інформація виглядає некоректною та маніпулятивною: КМДА відреагувала на скандал із доставкою вагонів Інформація виглядає некоректною та маніпулятивною: КМДА відреагувала на скандал із доставкою вагонів