USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Атака на десантний корабель РФ у Новоросійську стала загрозою для експорту російської нафти, – FT

Це може викликати "занепокоєння" в Білому домі та інших західних країнах
великий десантний корабель
Джерело: wikipedia

Атака на корабель "Оленегорский горняк" у бухті Новоросійська 4 серпня поставила під загрозу інфраструктуру експорту нафти РФ. Про це пише Financial Times.

У матеріалі йдеться, що дрони атакували корабель після виходу Росії із "зернової угоди" і масових обстрілів портової інфраструктури України.

При цьому видання припускає, що атака на нафтоекспортну інфраструктуру Росії, ймовірно, викличе занепокоєння в Білому домі та інших західних столицях. Оскільки Вашингтон довго очолював зусилля, щоб уникнути зростання цін на нафту перед президентськими виборами у США.

Як зазначається, Новоросійськ є головним чорноморським нафтовим портом Росії. На день він експортує близько 600 тисяч барелів нафти. Також цей порт є пунктом експорту нафти з Казахстану, де закінчується лінія Каспійського трубопровідного консорціуму. Хоча в Казахстані заявили, що інфраструктурі трубопроводу не було завдано шкоди.

"Усе, що може призвести до скорочення поставок російської нафти на ринок, не буде вітатися Білим домом", – вважає колишній аналітик ЦРУ Геліма Крофт.

Рейд дронів на Новоросійськ

Вчора у Чорному морі біля берегів Новоросійська (Краснодарський край, РФ) було атаковано великий десантний корабель Північного флоту Росії "Оленегорский горняк".

Крім того, за даними місцевих тг-каналів, крім корабля в акваторії Чорного моря було атаковано "нафтовий маяк".

Джерела в СБУ повідомили, що операцію проводили саме співробітники Служби безпеки України спільно з Військово-морськими силами ЗСУ.

Унаслідок атаки "Оленегорский горняк" дістав серйозну пробоїну і поки що не може виконувати свої бойові завдання. "Тому всі заяви росіян про "відбиту атаку" – фейк, зазначив співрозмовник.

Читайте також:
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині