USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Атака БПЛА по авіабазі в Новгородській області, де базувалися Ту-22М3: Пошкоджено мінімум два стратегічні літаки, - ISW

Ту-22М3 - це надзвукові бомбардувальники, які мають стратегічне значення для російської авіації
Російські бомбардувальники
Російські бомбардувальники
Джерело: відкриті джерела

19 серпня безпілотниками був нанесений удар по російській авіабазі "Сільці" в Новгородській області, де базувалися надзвукові бомбардувальники Ту-22М3. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

За даними аналітиків, внаслідок атаки виникла пожежа, і було пошкоджено, щонайменше, два стратегічні літаки.

В результаті військові РФ перекинули єдиний непошкоджений літак на авіабазу Оленья в Мурманській області.

Цікаво, що за даними росЗМІ, крім двох знищених бомбардувальників Ту-22М3, втрачено декілька ракет Х-22, якими були оснащені літаки.

Ударом безпілотника був, серед іншого, пошкоджений резервуар із паливом, внаслідок чого сталася сильна детонація, яка додатково пошкодила літаки.

Ну й крім того, загинули шестеро людей – працівники аеродрому та пілоти. Ще понад десяток окупантів поранено, кілька з них у важкому стані.

А чому ж не спрацювали системи ППО? Бо, як стверджують розЗМІ з посиланням на джерела у Міноборони РФ, ППО перекинули в Москву, і чиновники вважали, що "сюди (на авіабазу, - ред.) БПЛА точно не дістануть".

Нагадаємо, ми писали, що 19 серпня рашисти атакували центр Чернігова. Внаслідок удару по Драмтеатру загинуло 7 людей, у тому числі, й діти. Постраждали 148 осіб.

Читайте також:
Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі? Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі?
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16
Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки