USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Збройовий гігант Northrop буде виробляти в Україні боєприпаси

Крім боєприпасів середнього калібру в майбутньому планують виготовляти 155-мм снаряди для танків
Снаряди, ЗСУ

Фото ілюстративне

Джерело: Володимир Зеленський

Американська військово-промислова компанія Northrop Grumman Corporation планує виробляти в Україні боєприпаси середнього калібру. Про це повідомляє Breaking Defense.

Відбуватиметься це в рамках угоди про спільне виробництво Northrop, що стало першою публічно визнаною угодою між міністром оборони США та українським урядом.

Крім боєприпасів середнього калібру в майбутньому планують виготовляти 155-мм снаряди для танків.

Американська військово-промислова компанія Northrop Grumman Corporation вважається однією з найбільших у світі виробників зброї та постачальників військових технологій. Аерокосмічне підприємство працює в галузі електроніки та інформаційних технологій, а також у суднобудуванні й авіакосмічній галузях.

Перші партії артилерійських боєприпасів, закуплених за ініціативою Чехії, вже прибувають до України. У Празі вважають, що цього року зможуть закупити та передати значну кількість снарядів.

В Україні вироблятимуть бронетехніку

Нагадаємо, що німецький збройовий концерн Rheinmetall Group планує запустити виробництво своєї бронетехніки на території України вже у 2024 році. Таким чином з кінця літа цього року можуть в Україні виробляти бронетранспортери Fuchs, а виробництво БМП Lynx може стартувати влітку 2025 року.

Читайте також:
У Чехії судять добровольця, який воював за Україну: Звинувачують у мародерстві У Чехії судять добровольця, який воював за Україну: Звинувачують у мародерстві
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"