USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

5G в Україні може запрацювати вже 2024 року

Мінцифри зараз працює і над покращенням 4G
5g
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

В Україні вже 2024 року може з'явитися стільниковий зв'язок п'ятого покоління (5G). Однак це буде лише тестова версія. Про це розповів віцепрем'єр-міністр Михайло Федоров в інтерв'ю Forbes.

Повідомляється, що українська влада зараз веде переговори з однією компанією, яка займається мережами 5G. Віцепрем'єр розраховує, що пілотний запуск проєкту буде вже наступного 2024 року.

Він також додав, що його команда зараз працює і над покращенням 4G. Адже під час повномасштабної війни багато обладнання переміщено для посилення певних регіонів і мирні жителі відчули перебої з мобільним інтернетом та мобільним зв'язком загалом.

Нагадаємо, в Україні швидкісний мобільний зв'язок з'явився у 2015 році. Наразі основним покриттям є 3G та 4G – третє та четверте покоління мобільних мереж відповідно. Завдяки високій швидкості передачі даних технологія 5G насамперед важлива для розвитку бізнесу, оскільки відкриває можливості для автоматизації та покращення процесів виробництва. 

Читайте також:
Комісія з регулювання азартних ігор не підпорядковуватиметься Мінцифрі, – Гетманцев Комісія з регулювання азартних ігор не підпорядковуватиметься Мінцифрі, – Гетманцев
У Мінцифри розробили У Мінцифри розробили "Білу книгу" з описом регулювання ШІ в Україні. Що очікувати бізнесу
Е-кабінет пацієнта та можливість одружитись онлайн: У Е-кабінет пацієнта та можливість одружитись онлайн: У "Дії" незабаром з’являться нові послуги
У У "Дії" з'явилися документи про освіту