Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Житель Запоріжжя допомагав РФ готувати нові ракетні удари по паливних базах міста

Чоловікові загрожує довічне ув’язнення
СБУ затримала агента ФСБ, який готував ракетні удари РФ по паливних базах на Запоріжжі
Джерело: СБУ

Затримано чергового агента ФСБ, який готував нові ракетно-дронові удари РФ по прифронтовому Запоріжжю. Про це повідомляє пресцентр Служби безпеки України.

"Цього разу агресор особливо цікавився місцевими базами паливно-мастильних матеріалів. Також ворог хотів отримати інформацію про маршрути руху автоцистерн, в яких перевозять пальне для бойової техніки Сил оборони. Щоб отримати розвіддані, ФСБ залучила свого агента – 47-річного безробітного жителя Запоріжжя", – йдеться в дописі.

За даними слідства, фігурант об’їжджав територію обласного центру та його околиці, де фіксував геолокації логістичних складів. У ході таких поїздок він також відстежував переміщення автоцистерн, що рухались у напрямку Південного фронту.

"Надалі він мав передати отримані відомості ФСБ у вигляді відміток на гугл-картах з детальним описом потенційних цілей. Втім, контррозвідка СБУ зірвала ворожі плани і затримала зловмисника на гарячому, коли він проводив дорозвідку поблизу об’єкта критичної інфраструктури", – зазначають в СБУ.

Під час обшуку в помешканні затриманого вилучено мобільний телефон, який він використовував у розвідувально-підривній діяльності.

Чоловікові оголосили підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада вчинена в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб). Він перебуває під вартою. Фігуранту загрожує довічне ув’язнення.

Раніше

Вчора стало відомо, що окупанти готували нові ракетно-дронові удари та прорив диверсійно-розвідувальних груп до північних околиць Харкова. Для отримання розвідданих ворог залучив свого інформатора – ідейного прихильника рашизму, який проживає у передмісті обласного центру.

Окупанти залучили чоловіка до співпраці через популярний чат знайомств у месенджері Телеграм. Там зв’язкова російської спецслужби, видаючи себе за пересічну громадянку РФ, запропонувала мешканцю Харківщини близькі стосунки.

Читайте також:
Цього року в ряди ВМС стане флагман "Гетьман Іван Мазепа": Як його застосовуватимуть
Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька
З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна
Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі