Втрати орків: 5 4 5 0 9 0 (+1280)
USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10

Зеленський закликав передати Україні заморожені російські активи

За його словами, втрата активів буде найболючішою для Росії
Володимир Зеленський, президент України
Джерело: Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський розповів, що заморожені російські активи за кордоном становлять приблизно 300 мільярдів доларів і вони мають бути використані на підтримку України. Про це він написав у себе в соцмережі X.

За його словами, це "історична можливість змусити державу-терориста заплатити за свій терор".

"Російським елітам і керівництву байдуже до людських життів, але понад усе не байдуже до грошей. Втрата активів буде для них найболючішою втратою. Вони відчують справжню силу міжнародної спільноти і побачать, що світ сильніший за терор", – зазначив Зеленський.

Також він додав, що "рішення про використання заморожених російських активів для підтримки України буде цілком справедливою та законною відповіддю на агресію Росії проти України". Крім того, "це буде правильний сигнал усім потенційним агресорам у світі: напад на іншу державу не приносить дивідендів, агресор змушений зрештою платити".

Окрім цього, Зеленський закликав міжнародних партнерів швидко рухатися до створення відповідної правової бази.

"Цього року ми маємо досягти відчутного прогресу в питанні використання заморожених російських активів на користь України. На шляху до цієї мети ми твердо покладаємося на лідерство "Групи семи"", – наголосив глава держави.

Новини за темою: Адміністрація Байдена терміново обговорює з партнерами можливість використання російських активів для України, – ЗМІ

Раніше ми повідомляли, що Сполучені Штати Америки пропонують країнам G7 конфіскувати на користь України 300 млрд доларів заморожених російських активів. Тоді зазначалося, поки що рішень з цього питання не було, а цей план залишається на стадії обговорення в європейських столицях.

Читайте також:
Орбан запропонував Зеленському вигідне Росії припинення вогню перед початком мирних переговорів
Україна повернула з полону ще десять осіб. Серед них цивільні, які були в неволі до початку великої війни
Зеленський у Брюсселі сьогодні підпише три безпекові угоди, одну з яких – з ЄС
Зеленський підписав закон про статус англійської мови в Україні