Втрати орків: 4 6 9 8 4 0 (+1120)
USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95

Зеленський візьме участь у травневому саміті G7 в онлайн-форматі

Запрошення на участь в саміті Зеленський отримав від Японії
Володимир Зеленський
Джерело: Офіс Президента
Президент України Володимир Зеленський прийняв запрошення взяти участь у саміті країн "Групи семи" у травні у форматі онлайн. Саміт G7 відбудеться у травні в японському місті Хіросіма. Про це він повідомив під час спільної пресконференції з главою уряду Японії Кісідою Фуміо.

"Я прийняв запрошення прем'єр-міністра (Японії, – ред.) і візьму участь у саміті в онлайн-форматі", – сказав глава держави.

До речі, у 2023 році саме Японія головує в G7.

Відзначимо, що Токіо підтримує Україну у відновленні інфраструктури, зруйнованої внаслідок воєнних дій. Зокрема нещодавно повідомлялось, що уряд Японії надасть Києву близько 170 млн доларів на відновлення критичної інфраструктури та розвитку економіки. А наприкінці лютого повідомлялося, що Токіо надасть додаткову фінансову допомогу Україні у розмірі 5,5 млрд доларів. 

До речі, сьогодні з візитом до України прибув прем'єр Японії Кісідо Фуміо. У межах візиту він, зокрема, відвідав понівечену російськими окупантами Бучу Київської області. Глава уряду поклав квіти біля церкви у Бучі, де ховали мирних жителів, убитих російськими окупантами.

"Я обурений цією жорстокістю. Я представляю японських громадян, аби висловити співчуття тим, хто втратив своє життя", – зазначив Кісіда.

Чому важливий приїзд прем’єр-міністра Японії до України – можна прочитати за цим посиланням.

Читайте також:
Зеленський звільнив главу департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка
Зеленський звільнив Майбоженка з посади голови Броварської РДА
Має конкретний план: Росія хоче зірвати Саміт миру
Допомога Україні та Саміт миру: Зеленський зідзвонився з Байденом