Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

Зеленський підписав санкції РНБО проти російських ЗМІ

Рішення Ради Національної безпеки запроваджує обмеження проти 68 юридичних і двох фізичних осіб

Президент України Володимир Зеленський

Джерело: Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони України щодо санкцій проти низки російських медіа.

Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо санкцій проти 68 юридичних і двох фізичних осіб. Йдеться, зокрема, про низку російських медіа та компаній, у тому числі із тимчасово окупованого Криму.

Обмеження застосовані зокрема проти телекомпаній:

  • "НТВ Плюс",
  • "Перший канал. Всесвітня мережа",
  • "Звезда",
  • "ТНТ Телесеть",
  • "Петербург",
  • "Рен ТВ",
  • ТРК "Крим",
  • а також газет "Известия", "Московский комсомолец".

73 із 86 юридичних осіб, проти яких введені санкції, зареєстровані на підконтрольній уряду території Україні, ще два – у тимчасово захопленому Маріуполі Донецької області, три – в окупованому Севастополі. Місцезнаходженням решти юридичних осіб є Російська Федерація та Китай.

До того ж обмеження терміном три роки запроваджені проти Вадіма Альперіна, Александра Єріміцюца, Юрія Кушніра, Ореста Адамчо, Віктора Шермана й Андрія Попова.

Наприкінці минулого року президент Володимир Зеленський ввів у дію ще два рішення Ради національної безпеки України щодо запровадження нових економічних санкцій.

Серед 43-х осіб, які відтепер в чорному списку, окрім росіян є також люди, які мають ще й громадянство (окрім РФ) України та Латвії. Обмеження також введені проти 119 компаній – здебільшого з території РФ, але є й ТОВ "Автодель ГАЗ", яке працює у Криму.

Іншим указом Зеленський ввів санкції проти восьми осіб (серед яких громадяни Кіпру, України та Росії) й 15 компаній, серед яких половина з окупованого Криму. Підсанкційним особам блокують активи на території України, припиняють торгівельні операції та транзит ресурсів країною, анулюються ліцензії тощо.

Читайте також:
Попри санкції Росія постачає нафту в порти ЄС
Зеленський запровадив санкції проти казанського порохового заводу та російського "Маяка"
США оголосили про санкції за фінансові транзакції між РФ і КНДР
США запровадили посилені санкції проти Росії в IT