Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Закупівлі урн для праху загиблих воїнів за завищеними цінами: Ексдиректор київського крематорія зі спільниками відшкодував 200 тис. гривень збитків

З 2020 року урни коштували 200 гривень за штуку, а з початку великої війни їхня ціна стрімко зросла в чотири рази

Крематорій

Джерело: Київська міська прокуратура

Колишній директор ритуальної служби Спеціалізованого комбінату підприємств "Київський крематорій" та його спільники відшкодували 200 тисяч гривень збитків, яких завдали столиці під час закупівлі урн для праху загиблих військових за завищеними цінами. Все це відбувалося в умовах воєнного стану, повідомили в пресслужбі Київської міської прокуратури.

Слідство встановило, що ексдиректор ритуальної служби домовився з фізичною особою-підприємцем, який, до речі, посадовцю є кумом, та ще однією спільницею про закупівлю урн для праху загиблих учасників бойових дій за завищеними цінами.

Що цікаво, підприємець з 2020 року поставляв урни для праху за ціною 200 гривень за штуку. Але у 2022 році, коли почалася велика війна, ціна на урни необґрунтовано зросла в чотири рази – до 800 гривень за штуку.

"Тож і виявилося, що співучасники в період 2022–2023 років заволоділи бюджетними коштами на суму понад 200 тисяч гривень. Це різниця, на яку завищено реальну вартість закуплених у підприємця урн, підтверджена судовими експертизами", – розповіли в прокуратурі.

Нині обвинувачені відшкодували в повному обсязі завдані збитки, перерахувавши кошти на рахунок Київської міської ради.

Новини за темою: На меморіальному кладовищі ховатимуть не тільки загиблих під час війни бійців


До речі, ми повідомляли, що в жовтні минулого року на території вищевказаного крематорію взялися за ремонт залів для прощання.

Тоді ще незадовго до початку ремонту керівниця Патронатної служби "Азова" Олена Толкачова закликала владу активізувати роботи, початку яких чекали ще з 2014 року. Загалом будівлі крематорію вже досить старі, адже зведені ще у 1970-х роках.

Зазначалося, що бюджетних коштів на ремонти не збиралися залучати.

Читайте також:
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
П’ятьом киянам, які спалили три автівки військових у столиці, оголосили підозру
В Україні відкрили Меморіал пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу
У Києві завершили роботи між станціями метро "Деміївська" та "Либідська"