USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

У київському крематорії після критики заявили про початок ремонту

Будівлі крематорію зведені ще у 1970-х роках, тобто їм майже пів століття
крематорій
Київський крематорій
Джерело: КМДА

На території ритуальної служби спеціалізованого КП "Київський крематорій" взялися за ремонт залів для прощання. Роботи обіцяють завершити протягом двох тижнів. Про це повідомляє Офіційний портал Києва.

Будівлі крематорію зведені ще у 1970-х роках, тобто їм майже пів століття.

Зазначимо, що незадовго до початку ремонту керівниця Патронатної служби "Азова" Олена Толкачова закликала владу активізувати роботи, початку яких чекають із 2014 року. 

"Безумовно, вони потребують повноцінного оновлення, що ми й планували зробити у 2021 році. Однак будівлі були визнані об’єктами культурної спадщини, адже створені за унікальним проєктом. Це суттєво ускладнює проведення будь-яких ремонтних робіт", – заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, який інспектував роботи в залах.

Київський крематорій
Джерело: КМДА

За словами посадовця, державні норми вимагають здійснити комплексну реставрацію, що супроводжуватиметься науковими дослідженнями. Частину процедурних і дослідницьких робіт вже виконали.

Пантелеєв обіцяє, що роботи з реставрації крематорію розпочнуться наступного року. Зараз же у прощальних залах виконують поточний ремонт, щоб покращити їх зовнішній вигляд.

"Критика військових, до яких велика повага і вдячність, є об’єктивною. І ми зараз максимально оперативно виправляємо ситуацію – очищаємо, фарбуємо, заміняємо деякі елементи. Тобто все, що не вплине на подальшу реставрацію, проте покращить зовнішній вигляд приміщень, де прощаються з українськими воїнами", – додав він.

Планується, що ремонтний процес займе до двох тижнів, зали ремонтуватимуть почергово. Бюджетних коштів на це не залучають.

Критика військових

Минулого тижня у соцмережах поширилось відео, на якому керівниця Патронатної служби "Азову" Олена Толкачова показувала умови у крематорії та вимагала від місцевої влади розпочати ремонт.

"Тут ми прощаємося з нашими полеглими героями. З 2014 року ми добиваємося того, щоб крематорій привели в гідний стан. Тут (біля входу, – ред.) ми стикаємося з тим, що хлопці можуть спіткнутися, впасти, впустити труну. За труною йдуть побратими, приходять хлопці, які лежать в київському шпиталі. Тут вони не можуть ні пройти ні проїхати (на кріслі колісному, – ред.). Ми заносимо візки прямо в залу, хлопців на милицях під руки заносимо. Взимку тут падає на голову сніг, тече вода, розбиті вікна під стелею. Тут є злив, який не працює", – сказала вона.

Толкачова наголосила, що таке ставлення є недостойним по відношенню до хлопців і дівчат, які загинули за нашу Батьківщину.

Читайте також:
У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний
На реконструкцію парку На реконструкцію парку "Наталка" в Києві виділили 20 млн гривень
Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів
Вперше в Україні запустили Вперше в Україні запустили "Портал Захисників та Захисниць"