Втрати росіян: 6 5 0 6 4 0 (+1470)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.96
Готівка
46.40

Байден очолить засідання "Рамштайну" на рівні лідерів держав

Зустріч Контактної групи з питань оборони України в Німеччині відбудеться 12 жовтня
Джо Байден під час зустрічі у Вашингтоні
Джерело: Офіс Президента

12 жовтня глава Сполучених Штатів Америки Джо Байден проведе зустріч Контактної групи з питань оборони України в Німеччині на рівні лідерів. Про це повідомляє Офіс президента України.

Зазначається, що Володимир Зеленський і Джо Байден зустрінуться на двосторонньому рівні, щоб проаналізувати прогрес консультацій. Також планують засідання з міжнародними партнерами, щоб скоординувати додаткову допомогу Києву.

Тим часом Байден запевнив, що надасть нашій державі необхідну для перемоги підтримку. І нагадав про рішення збільшити безпекову допомогу.

"Маємо зміцнити позиції України на полі бою і саме тому з гордістю оголосив про новий пакет безпекової допомоги на суму 2,4 мільярда доларів. А також доручив Пентагону виділити всі кошти, що лишилися в межах безпекової допомоги, які були призначені для України, до кінця мого терміну, тобто до 20 січня", – прокоментував Байден.

При цьому додав, що це посилить позицію Києва на майбутніх переговорах. А ще допоможе досягти успіху в довгостроковій перспективі.

Новини за темою: Умєров назвав пріоритети України на засіданні "Рамштайну"

Що таке "Рамштайн"?

Зустрічі у форматі "Рамштайн" – це серія дипломатичних зустрічей міністрів оборони кількох десятків країн світу.

Основна мета "Рамштайну" – обговорення, синхронізація і прискорення надання військової допомоги, зброї та спорядження Україні. Тобто міністри оборони різних країн світу обговорюють, яку зброю надаватимуть Україні для прискорення закінчення війни.

Також на заходах обговорюють питання, пов'язані з підтримкою нашої країни після перемоги та закінчення війни.

Зустріч отримала назву "Рамштайн" на честь проведення перших обговорень, які відбувалися на базі Повітряних сил США Рамштайн у німецькому місті Рамштайн-Мізенбах.

Читайте також:
Трамп перед зустріччю з Зеленським зробив заяву про мир в Україні
Голові Центробанку РФ Набіулліній СБУ оголосила підозру
Захист України від кібератак з боку Росії посилять Канада і Франція
РФ тисне на кількох напрямках на фронті