Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

За хабар: Колишня суддя Господарського суду Сумщини отримала шість років тюрми з конфіскацією половини майна

Також призначили заборону обіймати певні посади строком на три роки
Скріншот із зали засідання
Джерело: Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП)

Вищий антикорупційний суд оголосив вирок екссудді Господарського суду Сумської області і призначив шість років позбавлення волі з конфіскацією половини майна. Її викрили п'ять років назад при одержанні хабаря в чотири тисячі доларів, пише пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

Повідомляється, що суддю визнали винуватою у вчиненні злочину. Крім покарання у вигляді позбавлення волі, постановили й конфіскувати половину належного їй на праві власності майна. Також призначили заборону обіймати певні посади строком на три роки.

"Вирок суду набирає законної сили через тридцять днів з дня його проголошення (26 липня, - ред.), якщо його не буде оскаржено в апеляційному порядку", - зазначають прокурори.

Що відомо про справу судді-хабарниці?

За даними слідства ще на початку червня 2019 року суддя запропонувала посереднику позивача передати їй хабар у розмірі чотири тисячі доларів США. Це мало б відбутися за умови винесення позитивного рішення у справі про скасування рішення селищної ради щодо надання дозволу на розробку проєкту землевідведення. І нібито для зміни цільового статусу земельної ділянки.

5 червня того ж року суддя у своїй же квартирі отримала наперед обумовлену суму грошей. Далі в той же день, об 11 годині в Господарському суді Сумської області відбулося судове засідання. Суддя винесла рішення, яке повністю задовольняло вимоги позивача про скасування рішення селищної ради.

Новини за темою: ВАКС обрав запобіжний захід третьому судді Київського апеляційного суду, якого викрили на хабарі

Нещодавно стало відомо про ще одного суддю-хабарника, який замість відрядження поїхав на Карибські острови на круїзному лайнері. Він використав підроблений лист-запрошення для участі в конференції з питань допомоги переселенцям, сім’ям з дітьми та дітям-сиротам з України в ЄС.

Суддя раніше отримав підозру в корупційній діяльності, а тепер отримав нову – в шахрайстві та підробленні документів.

Читайте також:
Ексочільника Дніпропетровської ОВА Резніченка відпустили під заставу в 30 млн грн
Окупанти вдарили по Конотопу: Є понад десяток поранених та пошкоджена інфраструктура
На Сумщині ще можуть бути запеклі бої, – експерт
Допомагали уникнути мобілізації: На хабарях викрили заступника керівника Івано-Франківського ТЦК і двох службовців