Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Єдина електронна система: В Україні запустять містобудівний кадастр на державному рівні

Через місяць як постанова набуде чинності, кадастр запрацює.
Фото ілюстративне
Джерело: Мінцифри

Уряд ухвалив постанову про запуск електронного містобудівного кадастру на державному рівні. Про це повідомили в пресслужбі Міністерства цифрової трансформації.

У відомстві зазначили, що невдовзі вся взаємодія з містобудівною документацією відбуватиметься в єдиній електронній системі - містобудівному кадастрі на державному рівні.

"Раніше кадастри існували тільки в деяких органах місцевого самоврядування. Більшість містобудівної документації була в паперовому вигляді. Документи губили, підробляли чи гальмували їхній розгляд заради хабарів", - наголосили в міністерстві.

У Мінцифри додають, що з запуском електронного кадастру вся містобудівна інформація, документи та процедури їхнє погодження будуть в електронній системі.

Усе це допоможе пришвидшити процеси будівництва та розбудови інфраструктури. Крім того, має сприяти підвищенню прозорості й захисту сфери від махінацій.

Через місяць як постанова набуде чинності, кадастр запрацює.

Новини за темою: Україна й Чехія відновлюватимуть довкілля в українських громадах після війни. Для цього створили спеціальний проєкт

Повоєнна відбудова України

Не слід забувати, що через повномасштабне вторгнення РФ в Україні низка населених пунктів потребує, якщо не повної відбудови, так часткової. Оскільки окупанти нещадно розбивали й продовжують нищити інфраструктуру нашої країни.

Загалом, за прогнозами Світового банку, повоєнна відбудова України коштуватиме близько 500–600 млрд євро. Лише збитки медичної системи України, спричинені російською агресією, Світовий банк та Всесвітня організація охорони здоров’я оцінюють у 26 млрд доларів. Разом з тим в Україні вже відзначили, що після закінчення війни країна не зможе відбудувати деякі населені пункти, оскільки росіяни зруйнували їх вщент

Разом з тим навесні Європейський інвестиційний банк розробив програму енергоефективного відновлення зруйнованих війною багатоквартирних будинків. Зазначається, що загальний бюджет програми складає 230 млн євро.

До речі, станом на квітень заступниця міністра розвитку громад, територій та інфраструктури (Мінвідновлення) Наталія Козловська називала дані, що лише 26% поданих власниками повідомлень про зруйноване або пошкоджене внаслідок війни житло проходять верифікацію. Зазначалося, що основна маса відмов комісій на місцях на підставі того, що у людей неоформлені правовстановлювальні документи.

Читайте також:
Оформити статус УБД можна буде на порталі Дія
Мінцифри оприлюднило "Білу книгу" із законодавчим регулюванням ШІ
До 2030 року кожен українець буде з інтернетом: Мінцифри взялося за стратегію розвитку мережі
Комісія з регулювання азартних ігор не підпорядковуватиметься Мінцифрі, – Гетманцев