Втрати росіян: 6 5 9 2 2 0 (+1280)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

"Укроборонпром" увійшов у топ-50 кращих оборонних компаній

За рік підприємство піднялося на 16 сходинок

"Укроборонпром"

Джерело: відкриті джерела

Державний концерн "Укроборонпром" зайняв 49-ту сходинку у списку найкращих оборонних компаній за версією порталу Defense News.

Таким чином за рік підприємство піднялося на 16 сходинок.

Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін зазначив у Telegram, що із сотні найбільших оборонних компаній світу саме "Укроборонпром" зростає найшвидше – його виручка за 2023 рік виросла на 72% – до 2,2 мільярда доларів.

Він вважає, що після перемоги у війні оборонна промисловість стане одним з найважливіших експортних напрямків української економіки.

скріншот

Нагадаємо, що в Україні запрацював перший спільний з АТ "Українська оборонна промисловість" цех Rheinmetall з ремонту та виробництва бронетехніки. 

Наразі основне призначення нового майданчика – ремонт військової техніки розробки німецького концерну Rheinmetall. Відкриття цеху прискорить відновлення бойових машин і повернення їх на передову, а згодом дасть змогу виробляти нову техніку для сил безпеки та оборони України силами українських зброярів.

З цього приводу міністр Камишін заявляв про прагнення розвивати вітчизняні виробничі можливості спільно із союзниками. І вважає, що українська оборонка – частина європейського ОПК, яка зміцнює систему колективної безпеки Євросоюзу. Тому відкриття спільного з Rheinmetall виробничого майданчика – це не тільки крок до перемоги України, а й "важливий етап у побудові арсеналу вільного світу".

До того ж Україна у 2024 році наздогнала Росію за виробництвом дронів-камікадзе, аналогічним Shahed-131 та Shahed-136. 

За словами гендиректора "Укроборонпрому" Германа Сметаніна, підписано низку контрактів з приватними виробниками, переважно це стосується ліцензійного виробництва. Так, зокрема, йдеться про виробництво дронів. Оскільки приватні підприємства не можуть забезпечити потрібну кількість, тому підписують ліцензійну угоду, і до виробництва залучаються підприємства "Укроборонпрому".

Читайте також:
США закривають очі на свої компанії, компонентами яких начинені російські ракети
Україна збільшить виробництво дронів та далекобійної зброї наступного року, – Умєров
Росія модифікувала авіабомби, тепер вони долітають до Запоріжжя
Саме українські боєприпаси тримали фронт, поки не було достатньої допомоги від США, – Умєров